Szívinfarktus miatt halt meg a beteg, akit nem látott el megfelelően az ügyeletes orvos Heves megyében.

A Heves Megyei Főügyészség keddi közleménye szerint az 59 éves orvost tavaly, július 20-án hajnalban hívták ki egy idős – magas vérnyomás betegségben szenvedő – férfihoz.

A beteg szorító mellkasi fájdalmat érzett, izzadt és hányingere is volt, a felesége ezért kért segítséget. Az orvos ki is ért reggel 7 óra után, vérnyomást mért, gyógyszereket adott neki és azt mondta, másnap menjen el a körzeti orvoshoz.

A doktor a betegen fizikális vizsgálatot, EKG-t valamint a vér oxigéntelítettségére vonatkozó műszeres vizsgálatot nem végzett és kórházba sem utalta be őt, hogy ott megcsinálják azokat. Ezzel megszegte az Emberi Erőforrás Minisztériuma kötelező szakmai protokolljának előírásait.

A férfi állapota napközben tovább romlott, ezért rokonai délután 3 óra körül a Hatvani Kórház központi ügyeletére szállították, ahol – az indokolt és előírt vizsgálatok után – heveny szívizomelhalást diagnosztizáltak. Esetkocsival Budapestre akarták vinni, de ő – a már szakszerű ellátás ellenére – a mentőautóban rosszul lett, nem sokkal később pedig meghalt.

Halálát az okozta, hogy a bal koszorúeret elzárta egy vérrög, így elhalt a szívizom, ami heveny szívelégtelenséghez vezetett.

Az ügyészség véleménye szerint, ha az orvos szakszerűen elvégzi a vizsgálatokat és azonnal kórházba utalja, jó esélyei lettek volna. Azt indítványozzák, hogy kapjon felfüggesztett szabadságvesztést és hogy meghatározott időre tiltsák el az orvoslástól.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
Ilyen tünetekkel nem lehet késlekedni ,azonnal mentő és korház kell !! Érthetetlen hogy a doki miért nem hívta ki . :-(((((((((((((((
levarosbukta
@dömdödöm: Ilyen tünetekkel rögtön mentőt kell hívni és nem az ügyeletet, mert mire az ügyeletes orvoshoz elér a beteg címe addig is elég sok idő eltelik, meg ha pont betegnél van kint az orvos azt is meg kell várni míg sorra kerül az ember.
alterego56
Na most ennek a mekkeleknek lehet adni nyugati bért, akkor is dilettáns marad. Irány a közmunka.
papa.49
Na de a lényeg az hogy ,,idős ember volt, ugye azért már nem kell kapkodni, csak várunk hátha kinyújtja a bocskort,, ez úgy tűnik ma Magyarországon az ellátás alappillére))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.