Csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt a Miskolci Nyomozó Ügyészség egy 17 éves perkupai labdarúgó és annak szülei ellen, akik ez év májusában jogszerűen intézkedő rendőrökre támadtak – közölte a vádhatóság kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a rendőrök a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen megrendezett bajnoki labdarúgó-mérkőzésen történtekkel kapcsolatban bűncselekmény gyanúja miatt a lakásáról akarták előállítani a hazai csapat 17 éves játékosát, aki a meccsen egy számára sérelmes bírói döntés miatt bántalmazta a játékvezetőt.

Hozzátették: a jogszerű rendőri intézkedéskor a labdarúgó anyja megragadta az egyik rendőrt és behúzta őt a kialakult csoportosulás tagjai közé, ahonnan a többi rendőrnek csak könnygázspray alkalmazásával sikerült kiszabadítania. Ezt követően a focista felkapta az udvaron lévő kerékpárt és az egyik rendőrhöz vágta, aki a földre esett. Apa és fia ekkor elkezdték őt rugdosni, ütlegelni, a rendőröknek a kollégájukat csak kényszerítő eszköz alkalmazásával sikerült a bántalmazók közeléből elhúzniuk.

A rendőrök elővették a szolgálati fegyverüket, kibiztosították, rádión erősítést kértek, ugyanakkor annak megérkezéséig elhagyták a helyszínt – írták.

Az intézkedésben részt vevő rendőrök egyike súlyos, 8 napon túl gyógyuló, a kollégája könnyebb sérülést szenvedett, míg a harmadik rendőr, egy nő nem sérült meg – közölte az ügyészség.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horovitz Ernő
Mi ez a kódolt cigányozás már megint???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.