A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai készítik a határőrizeti célú ideiglenes biztonsági határzár tartószerkezeteit, a munkavégzés fázisait sajtótájékoztatón mutatták be kedden, a DAK Acélszerkezeti Kft.-nek a Dunaújvárosi Vasmű területén lévő horganyzóüzemében.

Galambos Dénes (Fidesz), Dunaújváros és térsége országgyűlési képviselője hangsúlyozta: Magyarország a schengeni rendszer előírásai miatt köteles ellenőrizni a magyar-szerb határt, ahonnan illegális határátlépők ezrei érkeznek nap mint nap. Mivel a migránsok ellenőrizetlenül lépnek be Magyarország területére, szükség van a határzárra, és fontos a szabályozott beléptetésük az Európai Unióba – mondta.

Balázs Péter dandártábornok, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka elmondta, hogy jelenleg az üzemben két műszakban 44 fogvatartott dolgozik, készíti a határzár tartóelemeit. Hozzátette, a mostani létszám emelésére is van lehetőség, akár több műszakban, több fogvatartott bevonásával.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Magyarország jobban teljesít. 44 rab ellátja az egész országot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horovitz Ernő
Ballibsi zsurnalisztákat és bloggereket be kéne fogni munkára és a tüzijátékra készen is vagyunk :)
papa.49
Hát nem egészen a vasmű területén van csak ahhoz tartozik, a 6 főút, és a 61 főúti elágazásnál, a várossal ellentétes irányban a többi stimmel...
Zsoel
Legalább valami hasznukat veszik, nem semmittevéssel töltik az állam pénzéből fizetett idejüket.
Dr. Felipe
Akkor hogy fog így állni a nagy mű augusztus végére elvtársak? 44 rab legyártja az összes cölöpöt a 176 kilométerre?
Aztán az utolsó cölöp a hármas szerb, román, magyar határnál lesz ahol a kő mellett marad egy 2 méteres rés ahol simán beözönlenek a menekültek. (Úgy mint az angoloknál a csalagútnál) Hát ez beszarás elvtársak.
papa.49
@Zsoel: Ebben az üzemben eddig is dolgoztak a rabok, nem most lett ez bevezetve, ez az üzem végzik a vasmű által előállított szerkezeti elemek horganyozását)))))))))))
Strong
...na ezt már korábban is javasoltam...

Bár én útépítésnél, hóeltakarításnál, homokzsákozásnál, stb...

Egy komoly egészségügyi szűrésen mennének át előtte: van keze? van: MEGFELELT.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.