Kapás Boglárka óriási országos csúccsal bronzérmet nyert 1500 méter gyorson a kazanyi vizes világbajnokságon kedden. 

A magyar versenyző 15:47.09 perces idővel ért célba, így több mint tizenöt másodpercet faragott a két évvel ezelőtt Barcelonában felállított 16:02.58 perces rekordjából.

"Én csak tizenhat perc alá szerettem volna bekerülni, hogy végre megdöntsem az egyéni csúcsomat, a tizenhat perc volt nekem az álomhatár, és hát nem tudom, de nem is érdekelt az idő, amikor a rajtkövön kivillanó fények jelezték, hogy harmadik vagyok" – mondta a futam után könnyeivel küszködve Kapás. Hozzátette, az utolsó 200 méteren észlelte, hogy közeledik a végül negyedikként zárt dán Lotte Friishez. "Az utolsó ötvenen már láttam, hogy nagyon közel van, akkor már nem éreztem semmit, csak betettem a fejem és úsztam, nagyon fájt mindenem, de nem érdekelt."

Kapás pályafutása első világbajnoki érmét szerezte, Kazanyban ez volt a harmadik medál Hosszú Katinka 200 méter vegyesen elért győzelme és Cseh László 50 méter pillangón szerzett harmadik helye után. Kapás a magyar úszósport 60. érmét szerezte.

A számot a 18 éves címvédő amerikai Katie Ledecky nyerte 15:25.48 perces új világcsúccsal, ezzel tovább javította saját legjobbját, amelyet még a hétfői előfutamban úszott (15:27.71 perc).

Eredmények:

női 1500 m gyors, világbajnok:

Katie Ledecky (Egyesült Államok) 15:25.48

2. Sharon van Rouvendaal (Hollandia) 15:40.14

3. KAPÁS BOGLÁRKA 15:47.09

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
"A magyar versenyző 15:47.09 perces idővel ért célba, így több mint tizenöt másodpercet faragott a két évvel ezelőtt Barcelonában felállított 16:02.58 perces rekordjából."

húúúú...ez kemény...tizenöt másodpercet lefaragni...ez igen...eszméletlen munka van mögötte...
Gratulálok Kapásnak!
Cicamama55
Gratulálok! Nagyon szép teljesítmény volt, csak így tovább!
Szeparepa
Nagyon szép teljesítmény, és nagyon szép lány...!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.