Nincs több halogatás: szeptembertől elindul a menzareform, pár hét múlva csicseriborsókrémes kenyeret majszolnak majd az óvodások, és a rendelet szerint napi fél liter tejet kell leküzdenie a középiskolásoknak. A közétkeztetésben érdekelt cégek szerint borítékolható az ellenállás a gyerekek és a szülők részéről, mert már az előzetes tesztek során a hagyományosnál sokkal több "reformételt" hagytak meg a diákok. De van egy olyan cég is, amelyik magától elkezdett egészségesen főzni a kicsiknek, akik mostanra imádják a csirkepörit bulgurral, a szülők meg bejárnak kóstolgatni. Kár, hogy a minisztérium meg sem kérdezte őket, nekik hogy sikerült győzelemre vinni a kajaforradalmat.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Ezután a paradicsomlevesben betűtészta helyett szóköz lesz...:-)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
Bizonyára csak én nem veszem észre, mennyivel jobb a burgul a tarhonyánál! A tarhonya 138 kcal, 27 % szénhidrátot, 5,5 % fehérjét és 1 % zsirt tartalmaz. A bulgur 342 kcal, 69 % szénhidrátot, 8 % fehérjét és 1 % zsirt tartalmaz. Most akkor egészségesebb a burgul?!
JAJMÁR
@eszegfu: A bulgur glikémiás indexe 50 alatt van, igaz, hogy a tápértéke magasnak tűnik, de lassan bomlik le, ezért egészséges. A gyorsan lebomló tésztánál az ember gyorsan megéhezik, és jóval többet eszik.
Persze, mindent el lehet készíteni jól is és rosszul is.
lópicigáspár
@eszegfu: Szoktatják a kölköket az iszlám koszthoz! :-(
eszegfu
@JAJMÁR: Nem kételkedek, igazad van. De én, mint laikus szülő...egy egyszerü burgulról még azt is kellene tudom, hogy "glikémiás indexe 50 alatt van"? És ez csak köret... hány ételféleség van még, amiről tudnom kellene? Őszintén szólva: nekem tele van a "szervezetem" ezzel az egészséges táplálkozás hangoztatásával! Addig, amig a család NEM képes megfizetni és naponta az asztalra tenni ezeket, addig a gyerek az iskolában sem fogja megszeretni, ill. megenni. Megkockáztatom azt is, hogy ez is a jómóduak kiváltsága! Szezonban 400 Ft kilója a paradicsomnak, 899 Ft a fehérrépának?! Inkább vesz 1 kg 2 tojásos tésztát és főz belőle grizes tésztát...de lehet, hogy rosszul gondolom.
eszegfu
@lópicigáspár: Ne hülyéskedj!:))) A burgul egyébként durvára tört buza... ezt főzik meg, igy nem igen értem: a buzából készül a liszt, melyhez vizet, tojást adnak, igy lesz tarhonya... mégis egészségesebb a burgul... Na jó, mindenhez én sem érthetek!:))))
Freewolf
Mi a baj ezzel? Aki a menzára jár, táplálkozzon egészségesen. Nem tetszik? El lehet menni máshová enni! Ennyi a történet!
eszegfu
@lópicigáspár: "Szorgos népünk győzni fog!"
adrenalink
Ezután a paradicsomlevesben betűtészta helyett szóköz lesz...:-)
nyanya001
Aztán majd csodálkoznak, hogy a gyerekek attól a tejtől össze vissza fogják fosni
magukat, és olyan büdöset szellentenek tőle, hogy a görény elkéri receptet !
JAJMÁR
@eszegfu: 10:20 Igen, sajnos igazad van.
eszegfu
@JAJMÁR: Érdekes az is, hogy a 4 unokámból 3-nak mindegy, mit szedek (krumpli, cékla, málna, répa, z.borsó, stb.), alig várják, hogy megmossam, legtöbbször még a héjától sem tudom megszabaditani, eszik, mint a gép... a 4. meg sem nyersen, sem főzve... pedig 1 "fészekaljból" valók.
JAJMÁR
@eszegfu: Tényleg érdekes, de neki más az ízlése mint a testvéreinek. A szülőnek azért feladat ezt megoldani :)
Mi most a piciket a lehető legtöbb ízzel megismertetjük, aztán ő választ. Állítólag kifinomultabb ízérzéke lesz majd így a gyereknek, mire felnő. A tavasszal pl. nem szerette az egyik a paradicsomot, most pedig nagyon... -más az íze a napérlelte parinak, mint a fóliásnak - sok mindenen múlik, de egy menzától, főleg ingyen menzától, ez nem várható el. Ott vagy megeszi, vagy nem, amit kap a gyerek. Azt jónak tartom, hogy megismertetik őket reformételekkel, új ízekkel, de persze jobb lenne, ha választhatóvá tennék.
papa.49
A lényeg fellendül a ,,nemzeti moslék termelő vállalat,, majd a ,,disznóügyi állattitkár,, elszállítja ingyen a hizlaldájához)))))))
eszegfu
@JAJMÁR: Tényleg nincs 2 egyforma gyerek, mint ahogyan család sem! Szerintem ott lett elszurva a dolog, hogy lehetetlen párositásu bébiételt etettek vele... vagyis a gyerek nem szokta meg a tök izét, mert abban volt mondjuk aszaltszilva(!), vagy barack csirkemájjal. Most meg mindnyájan küzdünk, hogy legalább a kóstolásig eljussunk! Ugyhogy ő észre sem fogja venni a "reformot"...igy sem, ugysem ette meg a menzát...sajnos.
zöldszem
Ez egy jó hír...
Csak, hogy tényleg egészségre törekednek-e?
Ingyenes lesz...hmm
Sómentes, cukormentes, fűszermentes, nagyjából húsmentes, gyümölcsmentes...íztelen moslékot a gyerek nem fogja megenni.
Mi fog történni.
Vagy visz kaját, vagy egész nap nem eszik.
Haza megy, este jó bezabál lefekszik hizlalja a se...ét. Akár két személy kajáját is megeszi, hisz éhes!!
Így lesz egy elhízott iskolában ingyen étkezhető gyerkőc...
Régen is elég xar volt a menza, de legalább só jutott az asztalra...
Rákosi+ Horty a sírban vastaps-sol a Fidesz-nek.
lópicigáspár
@eszegfu: 13.43. Egy fészek alj! :-) Csak a kakas lehetett más! De sebaj, én is azt mondtam, bánja fene, az én tyúkom tojta! :-))
eszegfu
@lópicigáspár: 17:08 Pontosan ahogy irod!:)))
szaboria1
Olyan gusztusos volt a zabból készült süti. -)))
Zsoel
Bökhetik az egészséges közétkeztetést, ha a szülő otthon csipsszel, csokival, kólával tömi a gyerekét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.