Az Uber utazásmegosztó szolgáltatással foglalkozó cég sofőrjeit is ellenőrzik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) taxiellenőrei miután hatályba lépett az új taxirendelet, eljárás indítása esetén 600 ezer forintos bírság is kiszabható – tájékoztatott a központ az MTI érdeklődésére.

A BKK taxiellenőrei folyamatos munkarendben, a nap 24 órájában, próbautazásokkal és nyílt ellenőrzésekkel vizsgálják, hogy a személyszállító és taxi szolgáltatók a rendeleti előírásokat betartják-e. Az ellenőrzések során felvett jegyzőkönyvek alapján a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) indíthat eljárást, melynek során 600 ezer forintos bírságot szabhat ki, illetve kitilthatja a forgalomból az engedély nélkül taxizó járművezető autóját – tájékoztatott a BKK.

A NKH kommunikációs osztálya is arról számolt be az MTI érdeklődésére küldött válaszában, hogy péntektől a taxis és a személygépkocsis személyszállító tevékenységet folytató járműveket is ellenőrzi, véletlenszerű megállítással. Ennek során megállíthatnak olyan járműveket is, amelyekről valószínűsíthető, hogy a jelzett tevékenységet végzik.

A hatóság munkatársai elsősorban azt ellenőrzik, hogy az adott esetben személyszállítási tevékenység történik-e vagy sem, valamint rendelkezik-e a jármű üzembentartója engedéllyel – olvasható a közlekedési hatóság válaszában.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
@izo: tegnap, 20:59 Ne haragudj, de melyik hozzászólásomhoz szóltál hozzá? Hogy nem az ubereshez, az biztos.
F_Viktor
@kkalman: Mint már írtam, az UBER a világ számos országában népszerű (50 milliárd USD-ra értékelt cégről beszélünk!), tudtommal csak Magyarországon üldözik őket, csak a magyar kormány ellenzi a taxisokkal való konkurenciaharcot. Orbánék újra csak szembe köpik a piacgazdaságon alapuló kapitalizmust, az állam osztja saját embereinek a piacot.
kkalman
@F_Viktor: ma, 14:55 Tudom, hogy az Uber a világ számos országában népszerű, és jól működik. Csak ott a taxisok sem ellenséget látnak bennük, hanem egy olyan konkurens szolgáltatót, amelyik meg tudja oldani a személyszállítást törvényes keretek között olcsóbban, mint ők. Orbanisztánban ez nem működik. Itt a vadkeleti vadkapitalizmus működik, ahol a szolgáltatóknak tejelni kell, hogy működhessenek, ami a szolgáltatást megdrágítja, Az Uber nem tejel, ezért ellensége a kormánynak és a taxis társadalomnak.
Csizmás Kond
A csalás sehol a világon nem konkurencia hanem bűnözés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.