Nem akarta megengedni egy buszsofőr Somogyban, hogy egy idős nő virággal a kezében szálljon fel a buszra. A társaság szerint szabályosan járt el az alkalmazottjuk – írja a sonline.hu.

Az idős nő Balatonmáriáról utazott volna Barcsra.

„Még csak csokornak sem volt mondható, öt-hat szál kerti virág, vázába szánt kedvesség volt. A megállóban hárman szálltunk fel, a többiek a előreengedtek, de fiatal buszsofőr azonnal rám förmedt: „Maga azzal a virággal nem szállhat fel, vagy eldobja vagy beleteszi egy szatyorba!”

Azt is hozzátette, hogy már volt ebből probléma, de mással nem indokolta. Ledermedtem ettől, mert nekem a mosoly a fegyverem, de akkor már nem volt jókedvem. Végül engedett felszállni, de úgy kellett kivennem a kezéből a jegyet. Annyit vitatkoztunk, hogy a végén rosszul lettem, és a nagyatádi buszállomáson sírva panaszoltam el a történteket a forgalmi szolgálattevőnek. Ő türelmesen és készségesen végighallgatott, a panaszkönyvet is odaadta, de nem foglalt állást.″

A tömegközlekedési cég üzletszabályzata tartalmazza, hogy az autóbuszon szennyezett ruházattal, szennyezést okozó kézipoggyásszal utazni, vagy más olyan magatartást tanúsítani nem szabad, amely az autóbuszt, annak felszerelési tárgyait vagy más utasok ruházatát, kézipoggyászát beszennyezheti, azokban kárt okozhat. A gépkocsivezető az üzletszabályzat ezen pontja alapján kérte, hogy a hölgy a csokrot szíveskedjen becsomagolni, mert az autóbuszt beszennyezheti. Kérését udvariasan, tisztelettudóan jelezte (...)

közli a sonline.hu Eigner Jánosnak, a Dél-Dunántúli Közlekedési Központ Zrt. szolgáltatási központvezetőjének válaszát.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Helyesen járt el, mert a virág beszennyezi a buszt, közben
az üdítős dobozok, taknyos zsebkendők sokasága van a buszon !
Legközelebb sáros cipővel sem fognak senkit felengedni, nehogy takarítani kelljen
az autóbuszt, ja és nehogy elfelejtsem, a buszok ablakai gyakran olyan
koszosak, hogy azt sem lehet tudni merre jár a busz, mert nem lehet kilátni rajta !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zsoel
Én úgy vagyok vele, inkább egy csokor virág "szennyezzen be" a buszon, mint némelyik bombatölcsérben nevelkedett utastársam.
eszegfu
@mate03: Nekem még az "átkosban" volt egy olyan gk.vezető kollégám, aki kötelezően vitt a bankba. Nála bizony csak tiszta cipővel szállhattam be a kocsiba, sőt az ajtóhoz a földre letett egy nedves felmosó ruhát, abba kellett a cipőm talpát is megtörölni. Ez volt a dilije... én tiszteletben tartottam, igy jó kollégák lettünk. Lehet, hogy a buszsofőr egy "klónja"...nem lehet tudni.
Freewolf
Na, ez aztán a hír! Semmi fontosabb nem történt, úgy látszik!
fütyi
Nagyon szomorú egy védtelen nénit leszállítani a buszról, nem gondol az anyukájára!
Bezzeg amikor felszáll 4-5 Orbán rejtett tartaléka 8-10 csomaggal, akkor kuss van, a tisztelt fosőr még odanézni sem mer.
Hát itt tartunk kérem szépen, ide vezet az orbánizmus, csupa kis betűvel.
mate03
@eszegfu: Próbáld ki ezt egy tömött buszon!Mondjuk olyan helyen ahol a busz járathoz,tanyáról földúton mennek.
eszegfu
@mate03: Tudom, hogy igazad van...csak eszembe jutott ez a kollégám.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.