Elegendő szigorítás lesz a magyar-szerb határon épülő műszaki határzár megrongálásának bűncselekménnyé nyilvánítása – mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Répássy Róbert az M1 aktuális csatorna Ma este című műsorában hétfőn kijelentette: a tárca támogatja a Fidesz-frakció arra vonatkozó felvetését, hogy legyen szabálysértés helyett bűncselekmény a műszaki határzár megrongálása.

Egy szempontot már megvizsgáltak – mondta Répássy Róbert –, azt, hogy visszaállítsák-e a tiltott határátlépés bűncselekménnyé nyilvánítását. Az államtitkár úgy gondolja – és úgy látja, a minisztérium véleménye is abba az irányba alakul –, hogy "elegendő szigorítás lesz a határzár megrongálásának a bűncselekménnyé nyilvánítása".

Hozzátette: figyelembe kell venni, hogy a magyar-szerb határon ideiglenes műszaki határzár épül, tehát "másként nem is nagyon képzelhető el a tiltott határátlépés, mint ennek a határzárnak a megrongálásával". Ezért aki nem tartja be az államhatár védelmére vonatkozó rendészeti szabályokat, az "óhatatlanul a rongálást is el fogja követni" – mondta. Tehát "a tiltott határátlépés ezzel a rongálással válik büntethetővé", a tárca szerint ez egy helyes büntetőjogi megoldás.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Igen, ez hunortodox módon értendő: Ez bűncselekmény, tehát azonnali kizáró ok bármiféle menekültkérelem elbírálásához, hiszen biztonságos harmadik országban tartózkodva szándékosan és előre kitervelt módon rongálta meg egy szuverén állam határvédelmi eszközét. Amerikában vagy Izraelben az ilyeneket először lelőnék, aztán megkérdeznék tőlük, hogy mi is volt a szándékuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.