Eddig 30-40 ezer aláírás gyűlt össze ahhoz a népszavazási kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy 40 év munkaviszony után a férfiak is nyugdíjba mehessenek – jelentette be Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Bodnár József, a Vasutasok Szakszervezetének tisztségviselője – aki magánemberként a népszavazást kezdeményezte –, az egyenlő bánásmóddal és az esélyegyenlőséggel indokolta a lehetőség megteremtésének szükségességét a férfiak számára is. Példaként említette, hogy Portugáliában és Horvátországban, ahol a férfiak és a nők öregségi nyugdíjkorhatára 65 év, mindkét nem élhet a 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulás lehetőségével.

Az aláírásgyűjtő akció november 2-ig tart, addig legalább kétszázezer hiteles aláírást kell összegyűjteni, hogy népszavazást lehessen kiírni a kérdésben.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Jó lenne tudni, hol lehet az aláírásokat megtenni? Nem csak Budapesten, hanem megyeszékhelyeken, nagyobb városokban. I
justhpeter
Gaskó csak tudja. Lehet, hogy kiesett a sajt a szájából ?
kkalman
Gaskó, Bodnár és a többi szakszervezeti vezető nyugodtan elmehet a vérzivatarosba. Hol a fenében voltak, amikor a dolgozók érdekvédelmét jelentősen megkurtították (Új Munka Törvénykönyv), vagy amikor sérelem éri a dolgozókat? Mocskos fitymaszbérenc patkányok! Arra nem méltók, hogy a dolgozók egyáltalán foglalkozzanak velük. Sándor Máriát megvédendő sem hallottam az EÜ dolgozók szakszervezetének a hangját, főleg nem a szakszervezeti vezetőjét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.