A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tapasztalatai szerint a Budapest belvárosi vendéglátóhelyek gyakrabban adnak nyugtát, mint egy évvel korábban, de a Forma-1 Magyar Nagydíj továbbra is vonzza a feketézőket.

A NAV szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az adó- és pénzügyőrök "a turista szemével" vizsgálódtak éjjel-nappal a fővárosban. Vizsgálták a személyszállítást, a szállásokat, az vendéglátó- és a szórakozóhelyeket is.

A NAV azt írta: az interneten személyszállítási szolgáltatást kínálókat vizsgáló adóellenőrök és pénzügyőrök hívására több alkalommal "fehér rendszámos" autó állt elő. Nyugtát a vizsgált esetek több mint harmadában nem kaptak, és volt olyan sofőr, aki még adószámmal sem rendelkezett – tették hozzá.

Közölték: a riksás szállítók közül valamennyi ellenőrzött feketén nyújtotta szolgáltatásait.

A NAV szerint pozitív tendencia volt tapasztalható a Hungaroringhez közeli szállásadók körében. Míg tavaly többüket megbírságolta a hivatal, mert nem rendelkeztek online pénztárgéppel, illetve nem adtak bizonylatot a bevételről, addig az ismételt ellenőrzésekkor idén már szabályos gépi nyugtát kaptak a revizorok – összegezték a tapasztalatokat.

Mint írták, vannak még nyilvántartási hiányosságok, de érzékelhetően javult az éttermek, kávézók és romkocsmák nyugtaadási fegyelme.

A NAV közleménye szerint a mogyoródi pálya környéke továbbra sem mutat kedvező képet. Kifejtették: az árusok gyakran kitelepülési engedély vagy adószám hiányában végeztek értékesítést, így ritka volt a nyugtaadás. Több esetben sérültek a jövedéki termékekre vonatkozó előírások, és a pénzügyőrök hamis termékekre is bukkantak. Emiatt alkoholterméket, baseballsapkákat, prémiumkategóriásnak tűnő mobiltelefonokat és parfümöket foglaltak le – ismertették.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Helyes! Ez is a dolga a NAV-nak! Na meg a már megállapitott adóhiányok behajtása!
eszegfu
Helyes! Ez is a dolga a NAV-nak! Na meg a már megállapitott adóhiányok behajtása!
dömdödöm
A rendőrség is jól teljesített .! Bemérték a Rájkönent a célegyenesben 300 -al . Mivel a pálya lakott területen van már ki is postázták Maranelloba a kérdőívet ( ki vezette a ferrarit a 8. körben ? )
Bírság : 500 ezer forint és autóversenyző jogosítvány
bevonva 3 évre . Csak szigorítottan vizsgázhat újra . :-)
Desischado
És a maffia bandánál, orbán, szíjártó, mészáros, lázár, rogán, és a többiek, - oda mikor megy a nav?!
kkalman
És ettől rosszabbakat lehet találni a NAV-nál.
mate03
@Desischado: ! Majd ha a verebek kardot rántanak,a varjú meg dalra fakad!
Desischado
@mate03: Sajnos! De azért reménykedem, hogy egyszer nekik is bealkonyul!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.