Hamis aranytömböket adott biztosítékként a Kézizálog Zrt. tulajdonosa több magyar milliárdosnak és pénzintézetnek – értesült a Napi.hu.

A lap szerint, ha ez igaz, az év elején csődbe ment zálogcég és annak egyszemélyes tulajdonosa, Bíró Péter által okozott veszteség akár 30 milliárd forint is lehet.

Magánszemélyek és bankok adtak sok száz milliós kölcsönöket – valódi vagy hamis aranyfedezet mellett – a cég egyszemélyes tulajdonosának, Bírónak.

A lap szerint az egyik vidéki pénzintézet 600 millió forint kölcsönét sirathatja, egy ismert budapesti nagytőkés 300 milliót vesztett, egy másik ismert milliárdos pedig kétmilliárd forintnak mondhat búcsút, mert a visszafizetés biztosítékául adott aranyrudakról és tömbökről kiderült: egytől egyik hamisak, trombitarézből készültek és még az aranyborítást is "lespórolták" róluk.

A hírek szerint Bíró Péteren ismerősei úgy viccelődtek, hogy a zálogtárgyakat csereberéli, és van, amikor aranyat is önt.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@Rózsika Hatházi: Nekem van több kérdésem is! Mert ugye az előző gumicsont a vasárnapi bolt bezárás volt. Lecsengett!
Jelenleg szinte mindenki az egyébként csak átutazó menekültekkel, meg a Kínai Nagy Falnál jobban teljesítős csirkedróttal van elfoglalva.
Én pedig marha kíváncsi lennék:
1/ Mi újság Questor ügyben? Meglett-e a lenyúlt pénz?
2/NAV! Kiderült már, hogy valóban ki segítette a pár százmilliárdot eltüntetni?
3/ Vidán kívül kit tiltottak ki az USA-ból?
4/Paks 2 ügyében tudjuk már, hogy egy teljesen tiszta ügyet miért is kell titkosítani?
Holott bennünket, unokáinkat adósították el évekre.
5/Miből is fogjuk azt a pár "fillért" 30 év alatt visszafizetni Moszkvának?
6/ Miből fogjuk vissza vásárolni a magas kamatra kibocsájtott állami kötvényeket?...
+ hozzá jön a fenti cikk milliárdjai...
Végül is nem ezeken a dolgokon kell rugózni, hisz itt "csak" nemzetünk a tét.
Sokkal fontosabb, hogy Hassan vagy Abdul tudja hamarabb átvágni Orbán kerítését.
Ügyesek, vajon mi lesz a következő csont, aminek rágása közben, egy újabb szemétségük fog kiderülni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
www.pupublogja.hu/2015/08/aranyer-medvecsapason.html?spref=fb

Természetesen felmerülhet néhány kérdés az üggyel kapcsolatban, így például az, hogy a fedezetet elfogadó nagytőkések, az érintett takarékszövetkezet miért nem vizsgáltatta meg az aranytömböket szakértővel, ami nem lett volna valami költségigényes szórakozás, hiszen a szomszéd ékszerbolt tulajdonosa fillérekért megszakéretette volna az ügyet, majd a végén eljátszotta volna a vizsgálat tárgyán a Klapka indulót.
Az induló kétszeresen is aktuális lett volna, hiszen a rézfúvósok emlékeztettek volna a neves üzletemberre, akitől Berki Krisztián a lánya keresztelőjére szintén aranytömböt vett, de azon még trombitálni se lehetett, mert hungarocellből készült, arany festéssel.
Jeln esetben a kölltségtakarékos zálogházas még az aranybevonatot is megspórolta, a legszebb gagyizós szokások szerint kifényesítette a rezet, jól körbedícsérte, aztán a balek - már, ha balek volt - elfogadta fedezetként.

Hogy hogyan történt a dolog valójában, arról nincs információ, mint ahogy arról sincs, hogy hova lett a kölcsön, melyre ez az "arany" lett volna a fedezet - valószínűleg itt kezdene ez a dolog igazán érdekessé válni.
A Quaestor ügyben is ez lenne az érdekes, ott sincs felelet az eltűnt pénz végállomását illetően - nálunk a pénz időnként úgy el tud tünni, mintha sosem lett volna...
wagabund
akkor most szempillarebegtetve, szégynlősen kérdezem, hogy szerény tízmilliárdos csalásocskás marcsika helyett ennek a harmincmillirdot csaló/lopó bírónak a nyomát kezdik el bottal ütni?
ha nem, miért nem?
ha igen, akkor nem félnek, hogy meglesz? és ha meglesz, akkor mit kezdenek vele?
eugen4402
@nyanya001: Nagyon lényeges mozzanatot említettél , már - ha tényleg balek a balek -, mert ennyi botrányos csalás után felmerül a gyanú, vajon nem egy központilag levezényelt akció folyik-e. Brókercégek nyomtatnak hamis kötvényeket, melyeket "valóságos" pénzre váltanak, zálogház hamis aranyfedezetre kap valóságos pénzt, a károsultak minden esetben kártérítésre várnak. Az elkövetők meg vagy világgá mennek, vagy szabadlábon élnek boldogan, ameddig a jogi babaruházás elhúzódik. (Kb. 300 év).:-(
wagabund
Tegnap Klapka is megmondta, hogy mohók az emberek, és csak azt látják, hogy még többet fial a kölcsönadott pár milliárd...pláne aranyfedezet mellett...

mertugye sosem elég a könnyen szerzett pénzből...inkább pocsékba menjen, mint kárba vesszen...

na, most szopóágon kárbaveszett..
nusika
@eugen4402: ...majd ...30 évre titkosítják az ügyet! ...de addig is van mivel foglalkozni ...
Lepényleső
Tehát a színesfém felkerült a nemesfémek társaságába. Remélem kémiára ezért nem kell
újra járni,én abból buknék meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.