A Országos Tisztifőorvosi Hivatal beszámolója szerint az első félévben 2700 szűrővizsgálatot végeztek el azoknál a migránsoknál, akik menekültstátusért folyamodtak.

A Napi Gazdaság azt írja, ebből 51 alkalommal jutottak pozitív eredményre és két esetben fordult elő, hogy fertőzésgyanúval nagyobb számú menekültet kellett kórházba vinni.

A Nyugatitól a Szent László Kórházba szállított több mint ötven beteg közül rövid időn belül szinte mindenkit kiengedtek, de a bent tartott két betegnél sem igazoltak semmilyen kóros elváltozást a mikrobiológiai vizsgálatok.

A Szegeden kezelt 18 gyerek közül pedig egynél rotavírust azonosítottak.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
@jancsipapa: Szóval úgy kezelték összeégés ellen, hogy nem is égett össze? Ez olyan, mintha egy kínait kezelnének sárgaság ellen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zsoel
@mate03: Forralva vagy desztillálva sem lehet meginni a vizüket?
lajospapa
Úgy mindenkinek: nagy bátor és okos fiúk, lányok ti vajon meddig szaladnátok,ha a szomszédban elsülne néhány puska, ha lefejeznék apádat, mert nem úgy imádkozik ahogy kell? Megnéznélek párhavi gyaloglás után bolhás vagy-e!
mate03
@Zsoel:! Talán forralva,de nem kockáztattunk.Minden héten kaptunk,40 karton 2-literes enyhén sózott ásványvizet !Pálmabort meg vettünk a szakácsnőtől! '2-vágtunk neki,végül 3-évig négyen maradtunk,A többiek feladták! Nappal 50-fok körül,éjjel 0-3 fok! Nem volt egy méznyalás,de abból van ,amim van!
picike
ha nem volna fertőzés de van és ha egy is van azis sok nem még ennyi !!!
picike
@Szeparepa: ez az amitl én magam is naponta félelemben élek
lehet meghalunk mind és annyi
ha nem ebbe akkor abba , ennyi
eszegfu
Próbáljuk meg elővenni a "józan" eszünket... bolha, tetü és a többi kicsi, csipő rovar bizony nálunk is van... nem 1x a csoportok (óvodai, iskolai) 3/4-e hiányzik e miatt...ezt nem kaphatjuk a menekültektől (nyilván kivétel, akik velük foglalkozik). Abban egyet is érthetünk, hogy más a szaguk, mint ahogyan ők is fanyalognak a fehér ember szagától, mert ezt ők találják büdösnek. Az is tény, hogy ők a náluk lévő virusokra, esetleges fertőzésekre már immunisak, de egy európai ember 100 %, hogy beteg lesz a védőoltások ellenére, mint ahogy az európai virusok ellen pedig az ő szervezetük nincs felkészülve. Tehát még az is előfordulhat, hogy "európai betegség" miatt szorulnak majd kezelésre. Ha elolvastátok a hirt, akkor 1 gyermeket találtak, aki rotavirussal fertőzött. Csak annyit, hogy ezen általában minden 5 éven aluli gyermek átesik (nem kell ehhez "behurcolás"!), hasmenés, hányás és végül, ha nem pótolják a folyadékot, akkor kiszáradás. Ezt az illemhely használata utáni kézmosással lehet megelőzni. És eddig mást nem találtak a László kórházban fekvő 50 embernél sem. Azt még szives figyelmetekbe ajánlom, hogy a virus általában cseppfertőzéssel terjed (pl. tüsszentéssel), a levegőben NEM, vagy bizonyos fajtái a testnedvekkel. És akkor most halkan kérdezem: valóban ennyire kell rettegni a bevándorlók által behozott "betegségektől". Repülővel, autóval sem szabadna utaznunk, nehogy baleset érjen...nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.