Az új kenyér ünnepéhez közeledve több pékségben is ellenőrzést tartott az elmúlt napokban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih): az ellenőrzés eredményeként egy budapesti pékség működését súlyos higiéniai problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztették, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható – közölte a Nébih az MTI-vel pénteken.

A tájékoztatás szerint többek között kosz, pókháló, rendetlenség fogadta hétfőn az ellenőröket a budapesti pékségben, az üzembe a dolgozókon kívül két macskának is szabad bejárása volt. Az udvaron és a pékségben boltoktól visszagyűjtött esetenként már penészes péksüteményeket és kenyeret tároltak.

Az üzemben nyomonkövetési rendszert nem működtettek. A pékség raktárában házi készítésű kolbászokat, kisütött zsírt és fagyasztott húsokat is tároltak. Több fűszerkészítmény lejárt minőség megőrzési idejű volt és jelöletlen zsákokban 500 kilogramm zsemlemorzsát találtak az ellenőrök.

A higiéniai körülmények miatt azonnali hatállyal felfüggesztették az üzem működését. A helyszínen talált összesen mintegy 1800 kilogramm jelöletlen, illetve nem nyomonkövethető terméket, péksüteményeket, száraz kenyeret megsemmisíttették – olvasható a közleményben.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Miért nem lehet a címét közölni ennek a reteknek ?
Netán személyiségi jogai vannak ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
a sajtó, vagy bárki miért ilyen szemérmes? a bűnöző neve, akár pék, akár orvos, akár művész
miért nem tudható meg? azért, amiért a lottó ötös nyerteséé sem?

elég naiv a kérdés?
Zsoel
Mi itthon sütjük a kenyeret, a pékségben készültet lehetőleg kerüljük.
human
Anyukám a párizsi készítéséről mesélt nekünk és javasolta, hogy ne vegyünk többet ilyet. Egy ismerősöm meg azt mesélte el, hogy lehet virslit csinálni legálisan(?) olyan húsból, amiről nem is gondolnánk, hogy még ehető. Úgyhogy virsliből sem érdemes a legolcsóbbat venni. Mindig kerülhet kis kosz a gépezetbe, de ha szemetet etetnek az emberrel azért az más kategória.
csa-csa
"..raktárában házi készítésű kolbászokat, kisütött zsírt és fagyasztott húsokat is tároltak. Több fűszerkészítmény lejárt minőség megőrzési idejű volt és jelöletlen zsákokban 500 kilogramm zsemlemorzsát találtak,..összesen mintegy 1800 kilogramm jelöletlen, illetve nem nyomonkövethető terméket, péksüteményeket, száraz kenyeret megsemmisíttették"

nem megsemmisíteni!! fent felsoroltakat lenyomni a bagázs torkán amíg lélegeznek!!!
Rózsika Hatházi
Hihi, amikor megláttam a képet, először azt hittem, hogy ótvar, agyontaposott cipőtalp betétek. Fel kell vennem a látásjavító szemüvegem. :)))
justhpeter
Mindentől eltiltani. Menjen közmunkásnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.