Hende Csaba honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter pénteki munkaértekezleten egybehangzóan kijelentette: a jövő keddi kormányülésre készülő jelentésükben rögzítik, hogy a magyar-szerb határon az építés a korábban meghatározott határidőknek megfelelően halad, "a határ augusztus 31-re műszaki rendszerrel történő lezárásának akadályát nem tapasztalták" – tájékoztatta a két tárca közös közleményében az MTI-t.

Mint kifejtették: pénteken Kelebián a két tárcavezető munkaértekezleten tájékozódott a Műszaki Rendszer és az Ideiglenes Biztonsági Határzár (IBH) építésének aktuális állapotáról, majd Tompa térségében tekintették meg a munkálatokat.

Hende és Pintér megtekintette a kerítést

Fotó: 444.hu

A megbeszélésen a közérdekű használati joggal összefüggő kártalanítási eljárást soron kívül lefolytató kormányhivatalok vezetői többek között arról tájékoztatták a minisztereket, hogy a kártalanítással kapcsolatban hivatalaikhoz lakossági panasz, észrevétel nem érkezett. Ismertették továbbá, hogy a rendőrség és a kormányhivatalok részére előírt feladatok végrehajtását semmi nem hátráltatja, a kifizetéseknek akadálya nincs, a rendőrség bírói letétbe helyezte a kártalanítás összegét.

A munkaértekezlet második részében Hende Csaba és Pintér Sándor jelentéseket hallgatott meg az Országos Rendőr-főkapitányság, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) jelen lévő parancsnoki állományától.

Ezek alapján a két miniszter többek között megállapította, hogy az építés határidőre történő befejezéséhez szükséges valamennyi forrás, eszköz, erő biztosított, a rendészeti szervek felkészültek az építéssel összefüggő őrzési és védelmi feladatok ellátására, a Magyar Honvédség kijelölt alakulatainak állományából létrehozott munkacsoportok a szélsőségesen meleg időjárás ellenére a végrehajtási tervben rögzítettek szerint látják el feladataikat – olvasható a Honvédelmi Minisztérium és a Belügyminisztérium közleményében.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakurasz
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@keresztapa: Jó a megállapitásod! O.V. is ezt használja ki...egyszerü, közérthető tőmondatok...nincs semmi "feltételes gondolat"... nem kell használnunk az agyunkat. De azért az is belátható, hogy többségünk nem érti, vagy nincs is ereje "megfejteni" a bonyolultabb gondolatokat, sőt irni sem képes ilyen "sejtető" mondatokat... többek között én sem. Azt hiszem inkább az "elméleti" emberek képesek igy fogalmazni, a gyakorlatiasabbak nem. Tulajdonképpen a "bonyolult", "összetett" gondolatoknál valahogy az az érzésem, hogy az ember hagy magának egy "menekülőt", mert nem egyértelmü, mindenki azt érti belőle, amit akar... ennél fogva utólag ki lehet magyarázni mindent.
keresztapa
@eszegfu: Miért kételkedel magadba? Te igenis nagyon jól reagálsz, tudsz tovább vinni gondolatokat, mögé tudsz látni a szavak jelentésének, igaz tartalmának ,v igaztalan voltának, amit te gyakorlatiasságán túl, az elméleti valószínűséget is észleled , sőt helyesen állásodat is kifejted a témában, vélelmezel és az többnyire találó, igaz tartalmiságot állít. Politikusok szövegválasztása mindég tartalmaz menekülő szövegrészeket, melyet nem lehet egyértelműsíteni, lehet így , de lehet amúgy is értelmezni, más tartalmat adni a szó jelentésének, ez a héber gondolkodás alapja, az igazat más felfogással, ellensúllyal tudja bizonytalanság felé terelni. ,,Tulajdonképpen a "bonyolult", "összetett" gondolatoknál valahogy az az érzésem, hogy az ember hagy magának egy "menekülőt", mert nem egyértelmű, mindenki azt érti belőle, amit akar... ennél fogva utólag ki lehet magyarázni mindent". Nagyon találóan állapítottad meg O:V: politikusi szereplését, a köz megszólításánál.
eszegfu
@keresztapa: Annyi dicséretet irtál, hogy erre nem is tudok válaszolni...mondhatnám ugy is, hogy egyszerüen "elolvadtam"...már tócsa van körülöttem. További kellemes napot!
keresztapa
@eszegfu: Azon elismerésemet amit irányodba kifejtettem, az a valós visszatükröződés, és ezt el kell fogadnod, most talán túlzásnak véled de nem az, én így látom, és kész.
eszegfu
@keresztapa: Értettem! Kérek "engedélyt lelépni"!:)))
keresztapa
@eszegfu: Nos látod még erre a "készre" is tudtál érvényes értékelt választ adni! Katonai zsargonnal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.