Testvére szeme láttára merült el a tóban az a 14 éves fiú, aki csütörtök délután fulladt a Balatonba – tudta meg a Blikk.

Először egyik intézetis társa, egy lány sietett a nagyszakácsi fiú segítségére, de nem tudta kihúzni a vízből.

A lány még meg tudta ragadni az áldozatot, ám ő elkezdte lefelé húzni maga után, ezért el kellett engednie. Ekkor ugrott a vízbe a fiú segítségére egy 54 éves orvos, de a férfi is a Balatonba veszett.

A lap szerint minden tökéletesen indult a nagyszakácsi gyermekotthon hét lakójának. Nevelőjük két vízibiciklit bérelt, de nem kért mentőmellényeket mondván, úgysem mennek mélyvízbe és amúgy is csak fél órát töltenek a tóban.

A helyzet akkor fordult drámaira, amikor megjelent az egyik vízibicikli, amelyről az egyik fiú azt kiabálta, hogy a testvére a vízbe fulladt. A 14 éves, úszni nem tudó fiatal nem tudtahatta, hogy a parttól elkerített mólónál nagyon mély a víz, mégis beleugrott.

A hős orvost a tragádia után percekkel a családja, egy gyermek és az anyukája kereste a parton. Utóbbi kérdezte, hogy hol van a férje, mert ő ugrott a fuldokló után a vízbe – számolt be a lapnak a szívszorító pillanatokról a vízibicikli-kölcsönző munkatársa.

A két holttestet végül a fürdőzőkből felállított csatárlánc segítségével találták meg a vízimentők. Az újraélesztés mindkét esetben sikertelen volt.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Szörnyű tragédia ! (
Mindkét családnak őszinte részvétem !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vizinyuszi
Megmondtam, hogy egy magyar is megtette volna. Meg is tette.
Yoda69
@verőce21: Hogy csapsz tarkon egy fuldoklot a viz alatt?
KERKA
@Yoda69: ez egy jó kérdés, nem is értem, hogyan tudná kivitelezni. A hisztizésnél régi bevált megoldás egy jól irányzott pofon, de aki halálra van rémülve és az ő szempontjából az életéért küzd, nem tanácsos még tarkón is vágni. Különben elég, ha határozottan rákiálltunk: Kiviszlek,csak ne kapálózz!!
verőce21
@Yoda69: Akkor mögé kell kerülnöd, mert lehúz, minta a hínár!
Yoda69
@KERKA: Nemhiszem hogy az megnyugtatna a fuldoklot. En is inkabb a mogekerulesre szavaznek ha menteni kell, de valoban nagy a riziko hogy lehuz es mindketten odavesznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.