Szeptember elejétől tevékenykedhetnek a déli biztonsági kerítés hatékonyságának növelése érdekében az úgynevezett határvadász századok – jelentette ki Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.

Ezek a rendőrség kötelékében működő speciális egységek lesznek; a határzárnak ugyanis augusztus végéig meg kell épülnie – közölte a kormányszóvivő.

A határvadász századoknak a többi között az lesz a feladatuk, hogy azokon a helyeken is védjék a határt, ahol a biztonsági kerítés, például a vasút áthaladása miatt, nem jelent fizikai akadályt – tette hozzá.

A határzár és a határvadász századok felállítása mellett a védelem harmadik elemét a Büntető törvénykönyv szigorítása jelenti. Bűncselekménynek minősül majd az illegális határátlépés mellett a határzár megrongálása is, valamint szigorodik az embercsempészeket érintő szabályozás – sorolta Kovács Zoltán.

Arról is szólt, hogy a Frontex, vagyis az Európai Unió határvédelmi szervezete jelezte a tagállamoknak, Olaszország és Görögország mellett fokozott figyelmet fordítsanak Magyarországra is.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Álljon már meg a nászmenet! Pöche van a menyasszonynak!
Mikor először szóba került a kerítés, kormányunk azzal indokolta a jogosságát, többek között, hogy nincs elég ember a határ védelmére. Most, hogy "belátható közelségben" van a kerítés, mind a 175 km-en, kiderül, hogy van elég ember a határ, de inkább a kerítés őrzésére, ha máshonnan nem, akkor a rendőri erők átcsoportosításával.
Most akkor vagy ezek nagyon hülyék, vagy bennünket néznek annak? Esetleg mindkettő. Az már biztos, hogy ez a kerítés jól fizet valakinek. Azt csak halkan jegyzem meg, sem a NATO drótakadály nem készül el teljes hosszában augusztus végéig, sem maga a kerítés november végéig. És sok pénz kell majd még a befejezéséhez, előre nem látott, nehezen elhárítható akadályok miatt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Meg kell támogatni a bilit,hogy ki ne boruljon.
varirmag
Miért szeptembertől ??? Már tegnap is késő lett volna !!
Gömblulus
Januártól kéne. Addig meg szép karácsonyfákat állítani nekik a határon, nehogy hiányt lássanak valamiben.
qxy
Nem kellene a csaló politikusok ellen is valami pénz vadász csoport hogy kilője a mocskokat?
De akkor, senki nem lenne a parlamentbe?? " Lehet"
kukac50
Miért nem határőröket állítanak oda? Levadásszák a migránsokat géppuskával?
Ameddig Orbán szabadság harcost játszott addig a zsidók harc nélkül elfoglaltatják a migránsokkal azokat az országokat ahol jó a termőföld és sok az édes víz.
Valakiknek pénzelni kellett a migránsokat,vagy a terroristák pénzelik Őket?
verőce21
@bundi: (11:34) Attól, hogy itt csak át akarnak vonulni, még nem nyugodhatsz meg, mert Angliába tartanak!
Remélem, megcsináltad már a házbejárótok előtt a szögesdrót akadályt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.