Vádat emeltek Kecskeméten egy 20 éves férfi ellen, aki a rosszulléte miatt kihívott mentőkre rátámadt – tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Schmidt Gábor ügyész közleménye szerint a férfi 2014. június 12-én kecskeméti otthonában tartózkodott, amikor rosszul lett. A kihívott mentőápoló az ágyban fekvő férfit arra kérte, üljön fel, hogy meg tudja vizsgálni. A vádlott felugrott az ágyból és meg akarta ütni az ápolót, akinek a segítségére sietett a mentőt vezető társa. A mentők kihátráltak az épületből, a vádlott pedig fenyegetőzve a kapuig követte őket, és közben azt kiabálta, hogy ők ölték meg az apját.

A mentőszolgálat munkatársai rendőri segítséget kértek, majd a kiérkező rendőrök a vádlottat a mentővel bevitték a felnőtt háziorvosi ügyeletre.

A Kecskeméti Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a szabadlábon lévő férfi ellen. A többszörösen büntetett előéletű férfivel szemben a járási ügyészség végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
20 évesen többszörösen büntetett előéletű, ráadásul szellemileg gatya (vagy pedig be volt taszajtva, mint az ólajtó, ami megmagyarázná a rosszullétet is; biztos valami pancsot ivott)...
Én megtiltanám, hogy őhozzájuk kimenjenek a mentők. Dolgozni nem dolgoznak, eü-hozzájárulást nem fizetnek, egy büdös fillérrel nem járulnak hozzá az egészségügy működtetéséhez, de a mentőt, orvosi ellátást megkaphatják ugyanúgy, mint akitől tízezreket vonnak le ilyen indokkal minden hónapban? (Van egészségügyes ismerősöm, ő mondta, hogy arra feléjük bizonyos magyarországi csoport tagjai taxiszolgálatként használják a mentőket: rosszullétet hazudnak, kihívatják a mentőautót, bevitetik magukat a városba, aztán a kórházhoz érve "rájönnek", hogy már semmi bajuk, és szépen elsétálnak. Nesze neked, magyar adófizető, erre megy el a pénzed!)
Arról már nem is beszélek, hogy a mentőkre támadó agyi rokkantak elsöprő többsége is közülük kerül ki, és ez a "legszebb" az egészben, hogy a (számukra) ingyenes ellátást azzal hálálják meg, hogy nekimennek a mentőautónak meg a személyzetének. A szerencsétlen mentősofőr pedig nem tud mit csinálni: ha nem akarja elveszíteni az állását, akkor is kötelező kimennie, ha a cím alapján nagyon jól tudja, kikre és mire lehet ott számítani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.