Boross Péter volt miniszterelnök a Magyar Hírlapnak adott interjút a menekültkérdésről, ahol egészen – finoman fogalmazva is – meglepő dolgokat mondott. Íme néhány erős idézet belőle kommentár nélkül.

1. Ma még senki nem meri kimondani, hogy a bevándorlás nem kulturális és civilizációs, hanem etnikai probléma. Ugyanis különböző nyelvű népek, az európaiaktól eltérő bőrszínű emberek érkeznek milliószámra Európába. Nagyon fontos, hogy nemcsak a kultúrájuk más, hanem az ösztönrendszerük, biológiai, genetikai adottságaik is.

2. (...) De ez kudarcot vallott, a kulturális integráció nem kecsegtet semmi jóval. Sajnos ha ez a több száz éve velünk együtt élő cigányság esetében sem nagyon sikeres folyamat, akkor nem sok esély van arra, hogy a most a zöldhatáron érkező muzulmánok tömege esetében az lehet. A balliberálisok a nemzeti motivációk iránt nálunk és másutt is teljesen közömbösek vagy épp ellenségesek.

3. Az amerikaiak humán tartalom nélküli versenykultúrában élnek. A kultúra szó itt idézőjelben értendő, hiszen inkább félműveltségnek nevezném. (...) Arról van szó, hogy az amerikaiak egy kegyetlen felfogást érvényesítenek, hiszen mindenben az erősebbet honorálják a gyengébbel szemben, náluk az erős nyugodtan letaposhatja a gyengét.(...) A tévedéseik sokasága járult hozzá a mostani helyzethez. Valójában intellektuálisan teljesen alkalmatlanok arra, hogy a világ élén álljanak.

4. Orbán Viktor miniszterelnök mindent megtesz, amit megtehet, de a kormány kezét sok esetben megköti az uniós jog. (...)

5. Sajnos, az ellenzéki híradók emberi érzésekre játszva menekült gyermekek síró arcát mutogatják, így manipulálják a közvéleményt. De a nemzetünk sorsa mindent megelőz ebben a kérdésben, a humán megfontolásokat háttérbe kell szorítani a válság kezelésében. (...) A kerítés viszont jól mutatja a kormány eltökélt szándékát a bevándorlók megállítására, többet ebben a pillanatban nem is tud tenni.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Szerencse, hogy ez az ember ezeket az elképesztő mondatait nem mint Magyarország miniszterelnöke mondta, mert különben az USA tuti visszahívta volna erre a nagykövetét.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
spu00
Nem tudom ,mit olvastak ki az elmondottakból, de az biztos, hogy nem azt ami elhangzott.
Mit láttak a képernyőkön a bevándorlókon. Pl látták, hogy 1-6.000 km-t gyalogoltak? hogy az éhezéstől lefogytak volna, miből van egy menekültnek több ezer eurója? ebben kapta a segélyt, ezért adta el nem létező házát/sátrát/, miért dobja el márkás ruházatát, s cseréli rongyosra, miből van modern és drága mobilja. Mit gondolnak mikor tudnak integrálódni europában. Pl a cigányok 6-700 éve nem tudnak, s mennyit költ rájuk az állam? Talán elsőként gondolkodni, s utána véleményezni.
mariaberta
Hát lehet összehasonlítani Boross et-t és Gyurcsány Ferencet. Az eredmény magáért beszél.Gyurcsány fóbiások figyelmébe ajánlom ezt a megőszült, elhülyült - nem bagoly, mert azokat nem sérteném meg- volt vice -miniszterelnököt . Itt volna az ideje, hogy végleg eltűnjön a politika u.nevezett színpadáról. Ripacsokkal bőven el vagyunk látva. Itt az ideje a ritkításnak.
dömdödöm
@peno: Miért nem megoldás ? Először meg kell beszélni ki mennyit tud fogadni ,mert nincs más választás . Azután el kell kezdeni őket oda utaztatni és mikor megvan egy végleges szám pl 500 000 fő , mert annyi lesz biztos , utána senki sehová . Vége . .Már a tengeren vissza kell őket fordítani . Ennyi . Persze attól még mehetnek indiába , kínába , délafrikába , kuvaitba ,észak koreába ,ausztráliába ,kanadába .
dömdödöm
Már megint nekem kell megoldani ezt is ? :-)
eszegfu
@dömdödöm: 6:36 Ez a napnál is világosabb! Ha végképpen nem tudnak meggyőzni, hogy nem a "békésebb" megoldást kell választani, akkor jön: "fogadj be egy családot", vagy "Te mit csinálnál?"
Lepényleső
Az USA is így jött létre,s mindenki oda kívánkozik,az őslakosok meg rezervátumban. Van vétó?
(Egyébként ha,40 alatt,60 felett,senkit nem lehetne a politika közelébe engedni,és a nők ar-
ánya magasabb volna a parlamentben,talán jobban mennének a dolgok.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.