A Szent István-i életmű folytatását és a határok védelmét nevezte a politikusok, városvezetők és közéleti szereplők elsődleges feladatának a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Csongrád megyei Kiszomboron szerdán elmondott ünnepi beszédében. 

Lázár János kiemelte: Szent István a világ és Európa egyik legrégebbi államát alapította meg, új világot hozott létre azzal, hogy a korábbi laza szerkezetű közösséget valódi magyar állammá szervezte.

"Kötelez bennünket az ezer esztendő" – fogalmazott. Lázár János hangsúlyozta: az állam legfontosabb felelőssége a határok és a nemzet védelme, ennek szükségességét napjainkban is tapasztaljuk, különösen a déli országrészben.

Hozzátette: a Szent István által alapított állam ezer éve képes megvédeni az országot, és a történelem folyamán számos alkalommal védte Európát is, egyebek mellett a tatároktól, törököktől, németektől és oroszoktól.

A miniszter emlékeztetett: Szent István előre látta, hogy a magyaroknak a nyugati kereszténységben van a helye, ezzel egy világfelfogást, egy életformát is adott a magyarságnak.

A térség országgyűlési képviselője István, Szent Gellért és Csanád vezér emlékének a megőrzését kérte a megjelentektől.

"Akkor nemcsak ezeréves múltunk, hanem legalább ekkora jövőnk is van nekünk, magyaroknak a Kárpát-medencében, és itt, Kiszomboron" – fogalmazott.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vazzemmaue
Van valami, amit nem hoznak összefüggésbe szerencsétlen menekültekkel? Ez kell a "zemberekenek" : a napi friss hír a gyűlöletkeltésben! Egyszerűen undorító, amit művelnek!
Toby
Remélem 20.-áig az is kiderül, hogy a magyarok, részben a besenyők előli menekültként, részben pedig bevándorlóként érkeztek a Kátpát-medencébe ! Az fel sem merülhet, hogy hódítóként !
pbalage
a lézerjankót nem 1000 év kötelezi, úgyhogy tőle is kikérem magamnak a "mi" személyes névmás használatát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.