Az augusztus 20-ai központi ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzshöz eddig érkezett meteorológiai előrejelzések szerint a tűzijáték biztonságos körülmények között megtartható Budapesten – közölte a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH) csütörtök délután a Facebook-oldalán.

Mint írták: "javában zajlanak az augusztus 20-ai ünnepi programok, várhatóan tovább tisztul az idő". A Kossuth téri tisztavatás látványosra sikeredett – emelték ki, hozzátéve: utána még egy friss honvédtiszti leánykérésnek is tanúi lehetettek a téren lévők.

A Várkert Bazárnál az ország tortáinak felvágásával és gyermekeknek szóló koncertekkel folytatódtak a nap eseményei, ott a színpadon egy-két órán belül koncertek kezdődnek. Az ünnepi műsor mellett egész nap látogatható a Magyar Ízek utcája a Lánchíd utcánál, valamint a Mesterségek Ünnepe a Budai Várban.

Este 9 órakor a tűzijáték lesz a nap fénypontja. Budapesten az előrejelzések szerint tovább vékonyodik a felhőzet, rövid ideig tartó gyenge eső, zápor már csak minimális valószínűséggel fordulhat elő a kora esti órákig. Estig olykor még megélénkülhet a szél, de aztán valamelyest mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke 19-20 Celsius-fok körül van. Késő este 16-17 fok várható.

A központi programokról további részletek találhatók a http://augusztus20.kormany.hu/ oldalon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.