A szerb-magyar határ mellett forgatott az atv.hu stábja. Riportjukból kiderült: már érvényesül a tölcsér-effektus a szerb-magyar határon. Több helyen átvágták a kerítést, és a drótakadályt, a menekültek tömegesen érkeznek a síneken a szeged-szabadkai vasútvonal mentén.

A csatorna olyan pletykát is hallott a civilektől: úgy nevezett "kivándorlási kölcsönnel" támogatják a távozó embereket Szíriában. Igaz, hogy pontosan kiktől és milyen megfontolásokból vagy hogy szervezett keretek között történik-e ez, arról már nem számoltak be.

Eközben ahogy várható volt, tegnap este rekordot döntött a hozzánk érkező migránsok száma: 2230 illegális bevándorlóval – köztük 555 gyermekkel – szemben intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strong
mit kezd velük Európa?

Rövidtávon: gond, kiadás
Középtávon: nincs munka - tehát segélyezni kell
Hosszútávon: Eurábia (további gyerekeket vállalnak itt - és akik most gyerekek - azok is)

nincs beilleszkedés...(más kultúra)

...és a megütközés elkerülhetetlen...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Laila: ..nem ér el a kezük addig...és mond akkor miért csak azokból az országokból menekülnek amelyeket ezek ketten (persze európai segítséggel) tönkretettek ?
pagoda
@Vizual: Nem csak a háború sulytotta országokból jönnek, hanem minden honnan. Ma olyan arab férfi beszélt a TV-ben, aki Maliból jött. Gondold el , napi 3,4 ezer ember, nő és gyerek. Afrika kb. 10-szer akkora, mint Európa, rengeteg ember, már ott sem férnek el. Meleg van, nincs élelem, munka. Mégis mennyit tud Európa befogadni? Hány milliót? Az út, amit megtesznek, míg ideérnek, több millió forintba kerül.Ugyan honnan van pénzük erre? Ha meg ennyi pénzük van, miért jönnek el szinte minden országból. Nincs ott háború minden országban. Miért nem mennek csak a szomszédba? Nagyon fals ez a dolog! Én úgy gondolom, hogy valaki buzdítja őket és pénzeli, hogy pont ide jöjjenek. És nincs megállás, egyre többen jönnek, amíg...nem tudom mi lesz.
Vizual
@pagoda: Nem tiudom. Már annyi minden van fent és a az idegn külföld is sok félét beszél. Ezért mondom azt, hogy amíg lehetett meg kell volna legalább szervezni a megfelelő ellenőrzést. És a megfelelő helyeket. Ez már eső után köpönyeg. A hazai hozá nem értés kihat egész Europára. Ha nincs nálunk olyan hely ahol nyugodtan megoldhatnák a dolgaikat, WC, fürdés pihenés, szemet lerakok akkor ott oldják meg és dobálják el a szemetet ahol éppen vannak. És ami folyik ellenük az érhető ha ellenállásra alakít ki bennük. Megvadulnak. És amig nem oldják meg addig csak találgathatunk, hogy ki szervezi. Mert ha szervezik ki lehet rakni őket. Még a pakliban benne a CIA is talán meg a magyar állam is ezzel az erővel. Oka lenne rá. ha nyugodtabb lenne a légkör és szervezettebb akkor talán simán megoldodna. Igy nem fog. Talán még lőni is fognak rájuk amilyen uszítás folyik. Mert mi kurucos nemzet vagyunk, más kérdés, hogy ezzel nem mentünk semmire. És vegyük az általánost ne az egyest. Persze, hogy jönnek minden honnan. De ugye már rájöttek, hogy az embercsempészeket kell megtalálni. Aztán megtalálják a miértet is. Bizom benne. Addig meg csak fikciok vannak. És káosz. Az erőszak erőszakot szül.
Mézike
@Laila: Aztán miért ne lenne érdeke izraelnek egy európai háború?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.