Egy anyuka posztja nagyon terjed a Facebookon. Azt írja, hogy a kislányával játékmotoroztak, amikor leesett róla.

A posztban látható fotókon jól megfigyelhető, hogy a kislány feje csúnyán megsérült. Erre az anya taxit hívott, ám a sofőr azt mondta, mivel a gyerek vérzik, ő bizony nem viszi el, mivel akkor ki kell cserélnie az ülést, ami hatalmas ráfizetés számára.

A poszt szerint az anya próbált rá hatni, megkérdezte, hogy van-e gyereke, ám erre nem kapott választ, csak annyit, hogy a férfi sarkon fordult és elment.

Ezután egy autóst intett le, aki mindenféle ellenszolgáltatás nélkül elvitte őket a kórházba. A teljes történet itt olvasható el.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
Elöljáróban leszögezem: mérhetetlen ellenszenvet érzek a taxisokkal szemben - a magam részéről inkább térdig járom le a lábam, mint hogy beszálljak a kocsijukba. Emberileg ritka bunkón viselkedett ez a taxisofőr is, mert ilyen esetben jobb érzésű ember egy fillér nélkül is segít, nem azt nézi, hogy véres lesz-e a kocsija, vagy sem.
De azért az anya se semmi...

Előbb azt írja: a kislány "arca nagyon fáj, szeme alatt be van dagadva, vastag seb borítja, igazából 2 mm -rel arrébb megy az ütés, a szemével maradandó károsodás lett volna."

Utána meg: "Lett volna rá időm, s, ha a helyzet úgy adta volna, nekifutasbol fejbe rugtam volna [mármint a taxist - Zsoel]. Egy anya tigris a legrosszabb...attól lehet félnie bárkinek."

És ha fejbe rúgja a taxist, és esetleg "2 mm-rel arrébb megy" a rúgás, mint ahová szánja, aztán maradandó sérülése származik belőle az illetőnek? Netán a rúgástól elesik, beveri a fejét, kómába kerül, vagy meghal? Akkor a nő mehet szépen bíróság elé, utána meg a kóterba, fizetheti a perköltséget, tejelheti a kártérítést az áldozat családjának, hosszú hónapokra anya nélkül hagyva a kislányt. Igazán felelősségteljes anyai viselkedés, mit ne mondjak. De még ha nem is alakul ilyen tragikusan a dolog, akkor is: milyen példát mutat a gyerekének az ilyen ember? Ha valaki nem segít, azt megoldásképpen jól fejbe kell rúgni? Aki ilyet tesz, az magánál a segítségnyújtást megtagadó taxisnál is rosszabb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sentinel216
@Zsoel: Leteszem a pengét, nem harcolok tovább Veled.Igazad van! írhatott volna ez a "fúria" egy ilyen szépen összeszedett dolgozatot is a fészbúkra. Sajnos tapasztalataim szerint ehhez össze kellett volna szedni egy lécsőházi lakógyűlést, hogy ilyen szépen megfogalmazzák. Ma amikor elsétálok egy iskolaudvar mellett a szünetben, mást sem hallok, mint kemény káromkodást. Amikor a megfáradt szülők este leülnek a TV elé és nem látnak mást, mint magyar szappanoperákat, amelyekben kigyúrt, agyontetovált börtönszökevények, vagy a házban mindenki - mindenkivel összefekvő szereplők a példaképek, akkor honnan tanuljon - az általad elvárt - jólfésült hozzáállást a panelproli? Lebutították a népet, aki most csak tűr és már nem is reménykedik.
Zsoel
@sentinel216: Ami azt illeti, te is jól összeszedted... És sajnos (már a helyzet szempontjából mondva sajnos) neked is igazad van.
Desischado
A stílus nekem sem tetszik, Zsoel írta jól, hogyan kellett volna az anyának fogalmazni. De megértem, benne is munkáltak az indulatok. A taxisra szavam sincs, véleményem szerint kiírta magát az emberek közül!
kkalman
Az, hogy az anyuka stílusa nem nyomdaképes, semmit nem von le a taxis embertelenségéből. Megérdemelte volna, hogy a rendszáma kikerüljön a fészre, hogy aki úgy gondolja, az kikerülhesse a szolgálatait. Hogy esetleg hónapokig nem lett volna munkája, vagy kevesebb, mint eddig, ez lenne a legnagyobb büntetés a számára.
Anyukának így utólag üzenem, a stílus minősíti az embert! A kislányának meg jobbulást kívánok.
Mobil123
Ahogy a kommenteket olvasom a taxis jobb ha eltűnik a környékről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.