Megrázó részletek derültek ki az ablakból kiesett kétéves kisfiú tragédiájáról, akiért hiába tettek meg mindent az orvosok: meghalt. A balesetről a gyermek nagyapja nyilatkozott a Velvetnek.

A lányommal és a két unokámmal együtt élünk a lakásban. A tragédia előtt Zsuzsa elment Milánért a bölcsődébe. A gyerek felfokozott állapotban volt, mert két napja kezdődött a bölcsi, és egy csomót játszott a társaival. A ház mögött szintén van egy óvoda, amit csak egy kerítés választ el a háztól. Milán valószínűleg meghallotta a kiszűrődő zsivajt, az kelthette fel a figyelmét. Korábban még soha nem ment ki egyedül a lakásból. Most viszont kinyitotta az ajtót, a folyosón az ablakhoz tolta azt a puffot, amire le szoktunk ülni, majd a mélybe zuhant a két emeletes magasságból. Fejjel előre esett a ház melletti betoncsíkra, nagyon csúnyán megsérült

- mesélte a nagypapa.

Az anyuka – bár nem szokott napközben aludni – mégis ledőlt, mert fájt a háta, ekkor történt meg a baj. Mielőtt a kisfiú kizuhant volna az ablakon, a család kutyája nyugtalankodni kezdett, amire az egyik szomszédjuk is felfigyelt és kiment a folyosóra, ám már csak a puffanást hallotta. Ezt követően rögtön hívta a mentőket, illetve szintén ő volt az, aki felkeltette az édesanyát és elmondta neki, mi történt a picivel.

A Velvet úgy tudja, a közelben lévő óvodából a gyerekek látták mi történt és szóltak az óvónőnek, aki átrohant újraéleszteni a kisfiút. Az újraélesztést később a kiérkező mentők, majd a kórház orvosai folytatták mint egy 3 órán át, de nem tudták megmenteni a koponyalapi sérülést és belső vérzést szenvedett gyereket.

 Ez egy szerencsétlen baleset volt, bárkivel megeshetett volna, mégis rengeteg támadás éri miatta a lányomat. Nem elég, hogy fel kell dolgoznia ezt az iszonyatos fájdalmat, a Facebookon rengeteg mocskolódást, fenyegetést kapott. Én azt gondolom, hogy ilyenkor senkire nem szabadna ráhúzni a vizes lepedőt. Ami történt, az visszafordíthatatlan, egy életen át magunkkal cipeljük majd a súlyát

- tette hozzá a nagypapa és azt is elmondta: kötelezővé tenné a társasházakban az olyan ablakpárkányokra kitehető hálók használatát, amely képes felfogni a gyerekeket, ha kiesnek az ablakon.

Az eset miatt a BRFK nyomozást indított gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bence
Végtelenül sajnálom mindnyájukat ! Ez a tragédiát feldolgozni soha nem lehet !
Desischado
Odafigyeléssel megelőzhető lett volna a tragédia. Én is sajnálom a családot, ezt életük végéig magukkal cipelik majd. Ebből nincs feloldozás, a világi ítélet ehhez képest semmi.
Másik
Sajnálom a kicsit, de nem a társasházaknak kell felszerelni a hálót, hanem a szülőknek kell felszerelni a gyerekzárakat. Kitalálták, csak alkalmazni kell.
Igen, életük végéig cipelik a terhet, cipeljék is.
Macskaszem
Egy csómóan laknak abban a lakásban, senki nem figyelt a gyerekre. Ez van, bűnhődnek életük végéig. Amúgy meg kedves nagypapa, mindenki felszerelhet hálót, vagy rácsot az ablakára önkéntes alapon, akinek meg nincs rá szüksége, annak mért kéne kötelezővé tenni.
darwin
@Macskaszem: Igaz.
A sógoromék a kilencedik emeleten laktak két gyerekkel.Amikor beköltöztek,az első mozzanat volt a biztonsági háló kiépítése az ablakok elé.Sőt,attól fogva az ablaktisztítás kizárólag férfimunka volt.A sógornőm csak a vizet hordhatta neki.
Ahol nincs gyerek,minek kellene háló?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.