Az állami földek egy részének értékesítéséről szóló terv elkészítésére kérte fel a kormány Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert és a nemzeti földalapot – közölte a Miniszterelnökség vezetője szokásos csütörtöki tájékoztatóján, Budapesten.

Lázár János elmondta, hogy a kabinet több irányelvet is lefektetett ezzel kapcsolatban: így például természetvédelmi területeket és erdőket nem lehet eladni, amik szóba jöhetnek, azok a szántók, a legelők és a gyümölcsösök.

Szerinte 300-380 ezer hektár állami területet értékesíthetnek.

A miniszter közölte: előírás az is, hogy kizárólag magyar állampolgároknak lehet állami földet eladni, közülük is csak az élethivatásszerűen földművelést végzőknek és a helyben lakóknak.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hofipisti
Megy megint a népbutítás, mi meg kanalazzuk szorgalmasan!
Ezeket a feltételeket már a föld-pályázatok is tartalmazták, s azok elbírálása során is negy ívben tettek rá! Persze most már egyszerű a dolog: aki nyert a föld-pályázaton, arról már "bizonyos", hogy hivatásszerűen túr(at)ja a földet, akár építési vállalkozó, akár műkörmös, léányeg, hogy a nyelve már FIDESZ-felületen csiszolódott.
zöldszem
Még időben(hogy ők jól járjanak) kiosztották a földeket az embereik közt. Már akkor készítették maguknak a zsíros bevételeket. Következő lépésként itt a privatizáció. (Mert ugye azok a büdös komcsik eladtak mindent..) A bérlők elővásárlási joga egy pillanatig sem kérdéses.
Természetesen ők fogják felvásárolni és merem állítani, hogy roppant kedvező árakon. Aztán valamivel később a kormány nagy duzzogva elfogadja az Unió törvényét (Amire amúgy a belépéskor kötelezettséget vállaltunk.), miszerint az Unión belül a termőföld szabadon forgalmazható árucikk. Akkor pedig a fideszes parasztgazdák lerúghatják a gumicsizmát eldobják a vasvillát. Belefáradván a paraszti munkába, eladhatják a a földet bármilyen külföldi vevőnek. Természetesen sokszoros árért. Ki a hibás, hogy külföldi is vásárolhat magyar földet?Az a szemét Unió. Így természetesen, hülyére keresik magukat. Föld mutyi!!
Hellcat
Magyarul kiosztják a haveroknak...Ángyán is földmaffiáról pofázott...hát tessék itt van a folytatás.
justhpeter
Kíváncsi leszek a földárverések nyilvánosságára.
Toby
Hamarosan ismét beindul a "12 állami gazdaság privije" projekt 1.0 verzió, amely 2002-ben, az nagy szopcsi tárgyában megszakadt !
Majd most beteljesedik a sok harácsoló mohó vágya !
Toby
@justhpeter: A "földárverés" és a "földátverés" között csak bötű a különbség ! A valóságban is !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.