Az ellenzéki pártok szerint a kormány egészségpolitikája megbukott, Zombor Gábor távozása az egészségügyi államtitkárság éléről az eddigi kudarcok beismerése, de mivel nem áll rendelkezésre több forrás a területre, így változás önmagában nem várható ettől.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyi államtitkára csütörtök délelőtt közölte, hogy Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár augusztus 31-ei hatállyal felmentését kérte személyes és családi okokra hivatkozva.

Az MSZP szerint a Fidesz-KDNP "brókerkormány" egészségpolitikája megbukott, épp itt az ideje, hogy változtassanak a mostanra kialakult gyalázatos helyzeten. Közleményükben, amelyben Zombor Gábor lemondására reagáltak, azt írták: miközben a fideszes politikusok rohamosan gazdagodnak, a kórházak egyre lepusztultabbak, a siralmasan keveset kereső orvosok és nővérek kivándorolnak, az évekig húzódó várólisták több ezer beteg életét teszik kockára, nincs kötszer, egyes műtőkben horgászdamillal varrják össze a sebeket, és még bizonyos gyógyszereket is a hozzátartozóknak kell a kórházakba bevinniük.

Ezt a siralmas helyzetet Zombor Gábor távozása nem oldja meg. A brókerkormánynak nem stadionokra és saját luxusvilláikra kellene költenie a milliárdokat, hanem a magyar emberek gyógyítására, a magyar egészségügy rendbetételére – olvasható az MSZP közleményében.

A Jobbik nem hisz abban, hogy Zombor Gábort személyes és családi okok vezérelték lemondásában akkor, amikor mindenki a kormányátalakításról beszél – reagált az ellenzéki párt az egészségügyi államtitkár távozására. A Jobbik szerint az, hogy Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár a felmentését kérte Orbán Viktortól, arra bizonyíték, hogy a Fidesz ismét kudarcot vallott az egészségügyben, melyet a lemondás is csak megerősít. A Fidesz az elmúlt 5 évben, miközben minden felhatalmazása meg volt az egészségügy rendbetételéhez és fejlesztéséhez, hibát-hibára halmozott, és nem talált megoldást olyan fontos problémákra, mint a kórházi adósságok újrahalmozódása, a hálapénz kérdése, vagy az egészségügyi életpályamodell bevezetése – közölték. A Jobbik továbbra is követeli – ahogyan azt mindvégig, évek óta tette, hogy önálló minisztériumot hozzanak létre az egészségügynek. Javasolják, hogy ne az elmúlt Orbán-kormányok bukott egészségpolitikusait, vagy a multinacionális cégek érdekkijáró, lobbista embereit ültessék vezető pozícióba, hanem a terület megújításáért dolgozni kész, felelősségteljes szakembereket keressenek az embert próbáló munkára.

Az LMP szerint Zombor Gábor lemondása, egy nappal a kormányzati konferencia után annak beismerése, hogy a következő évekre sincs meg az akarat az Orbán-kormányban, hogy kezelje az egészségügy katasztrófáját. Ikotity István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki közleményében rámutatott: a valódi cselekvésre csak a szakmai szervezetek és az állampolgárok tiltakozása bírhatja rá a Fideszt. Hozzátette: az államtitkár távozása az eddigi kudarcok beismerése, de önmagában lényegtelen, ha a kormány a jövőben sem szán sokkal több pénzt az ágazat megmentésére, ha továbbra sem rendezi valóban az intézmények adósságait. Erkölcsi kötelességnek nevezet, hogy megakadályozzák további emberéletek elvesztését az egészségügy leromlása miatt.

A Demokratikus Koalíció szerint Zombor Gábor távozása nem fog változást hozni az egészségügyben, mert kevesebb pénzből nem hogy jobb, csak rosszabb betegellátás juthat a magyar polgároknak. A DK szerint ideje, hogy a kormány egy varázslót keressen a feladatra, mert amíg a stadionoktól a plakátkampányokig minden fontosabb az emberek egészségénél, addig csak egy kormányváltás hozhat változást – írta közleményében László Imre, a DK egészségügyi kabinetjének vezetője, aki szerint a betegellátás összeomlását és az egészségügyi dolgozók és orvosok elvándorlásának megállíthatatlanságát semmi sem erősíthetné meg jobban, mint hogy a helyzet még a Fidesz államtitkárának is vállalhatatlanná vált.

Erőss Gábor, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja úgy reagált, hogy a Fidesz-kormány az elmúlt években szörnyű pusztítást végzett az egészségügyben. Ezrek halnak meg az elhalasztott műtétek, az elavult és szűkös diagnosztikai eszközpark, valamint a rossz higiénés viszonyok miatti kórházi fertőzések következtében. A PM álláspontja szerint a fizetések azonnali, drasztikus emelésére, a diagnosztikai eszközpark fejlesztésére, az ellátást fékező volumenkorlát feloldására, valamint a megelőzésre, alap- és járóbeteg-ellátásra, betegút-szabályozásra alapozott egészségügyi reformra van szükség – írta közleményében.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
remélem továbbra is a fidesz nevű ökörtömörülés önkéntes örömbuzeránsa marad.
(alliteráció, figyelitek?)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zsoel
Én tudnék javasolni egy-két forrást, amelyet inkább erre a területre kéne fordítani, mint arra, amelyikre jelenleg kerül...
Desischado
A stadionok meg a dőzsölés fontosabb a fidesz bandának, mint az egészségügy! Szemetek!
Tekla
Pedig arról a posztról sokat lehetne tenni ezért az országért ! A kórházak megsegítése , nem csak pénz hanem logika , gazdálkodás kérdés! A menekültek karanténozása, megint spórolna kasszán. Az orvos nélküli kistelepülésen , a vizsgázott természetgyógyászok bevonásával , szintén csökkenthető volna az eü nyomora. A fekvőbeteg ellátás átalakítás , megint csak meg oldásra vár, nem kell minden fekvő beteget méreg drágán monitorozni, de a frissen műtött beteg sorsára hagyása , drága és embertelen ! A kórházi önellátás vissza állítása , nagyon fontos volna!!! Még talán a gyógyításnál is fontosabb, hogy előbb az intézmény sebeit kezeljük!

Majd ha lesz rá kotta , akkor majmoljuk az uniós előírásokat ,addig a jól bevált finanszírozható intézkedéseinket kéne preferálni, meg az orvos józan eszét. A protokoll a pazarlás csúcsa. Meg most az eu előírások falják fel a pénzt, a beteg élelmezésre ,orvosra,nővérre, költünk a legkevesebbet.
papa.49
Egy vélhetően ,,hozzáértő,, ember döntése volt ez, sajnos pénz nélkül nem lehet ,,csodát tenni,, a fütyisz bebizonyította még pénzzel sem!!!))))))))))))))))
Ezek után talán nem másban hanem ebben a velejéig rohadt társaságban KELL KERESNI AZ OKOKAT!!!)))))))))))))
Bercifiu
Zombor inkább egy hideg sebésznek való, mint államtitkárnak.
Toby
Műtétre, vagy egyéb szakorvosi elátásra várók !
Keressétek fel bizalommal mészéros & mangaliczát, hamarosan kórháza is lesz a gázböffentőnek !
Esetelg andy-adómentes vajna is műt !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.