Úgy tűnik, elfogták az embercsempészeket, akik miatt 71 ember megfulladt egy osztrák autópálya mellett talált teherautóban – írja a Kronen Zeitung, akik információját az osztrák belügyminisztérium még nem erősítette meg.

A nyomozás szálai Magyarországra vezettek, három embert vettek őrizetbe, akiknek a segítői valószínűleg románok voltak. Rendőrségi források szerint a 7,5 tonnás teherautó szerdán, a kora reggeli órákban indult Budapestről, és 9 óra körül valahol az osztrák határ előtt volt még, és éjjel mehetett át Ausztriába.

Az elhagyatott járművet tegnap találták meg az osztrák A4-es autópálya mellett. Mint az ottani rendőrök elmondták: a szemük elé olyan kép tárult, amely alapján "ezer százalékig biztos volt, hogy nincsen túlélő".

FRISSÍTÉS: Azóta a Kronen Zeitung már 7 letartóztatottról ír, akiket Magyarországon fogtak el, köztük van állítólag a jármű sofőrje is. A csempészek további háttérembereit, irányítóit Romániában keresik.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Adják oda az elhunytak családtagjainak !
Majd azok ítélkeznek !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@mate03: 9:25 Sajnos -- bár utálom a találgatást -- nekem is az a tippem: szándékosan tették... a "fuvardijat" megkapták... utánuk meg az "özönviz". Én is remélem: megkapják méltó büntetésüket... még akkor is, ha tudjuk ezek a menekültek nem támadnak fel...
mate03
@Csizmás Kond:!Miattad!? Egy kandúrral több,vagy kevesebb!?
wagabund
olyant hallottam ma délután a rádióból, hogy még most sem hiszem, jól hallottam-e..
aszonta: a hűtőkocsiban elhunytak azonosítása végett felkutatják a hozzátartozókat...

csak szólok, -talán még időben-, ezek a kínok közt elhunyt emberek nem budapesti születésűek voltak...
eszegfu
@wagabund: Bizony, nekem is feltünt ez a "kutatás"... Papirok nélküli emberek...még a származási országukat sem lehet megállapitani... az is lehet, hogy lefotózták őket és elküldik azokba az országokba, ahonnan általában jönnek a menekültek...az ottaniak pedig keresik a családtagjaikat...talán igy lehetne...nem egyszerü.
eszegfu
@libellle: 11:53 Nekem csak az a bajom, hogy annyi a hir...időnként ellentétesek is... már nem nagyon igazodok ki rajtuk. Remélem azért, hogy az elkövetőket beazonositják és elnyerik méltó büntetésüket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.