Négy gyermek – köztük egy egy-két éves kislány – és nyolc nő holttestét is megtalálták abban a teherautóban, ahol összesen 71 ember vesztette életét – írja az Index a brandenburgi rendőrfőnök sajtótájékoztatójára hivatkozva.

Az áldozatok szír menekültek lehettek, mivel szír útleveleket találtak a raktérben. Az ügy legfőbb gyanúsítottja jelenleg egy libanoni származású bolgár állampolgár. Két másik gyanúsított is van: egy bolgár állampolgár és egy férfi bolgár személyi iratokkal, de az ő állampolgársága egyelőre tisztázatlan. Mindhárom gyanúsított Magyarországon van őrizetben az osztrák főügyész elmondása alapján.

A rendőrség arról is beszélt: a hússzállító autó rakterében nem volt lehetőség szellőztetésre, de azt nem tudják, hogy az embercsempészek erre egyáltalán tettek-e kísérletet.

A Kronen Zeitung azt írja, hogy a teherautó rakterének oldalán hosszú vágás látható. Nem tudni, hogy ezt az embercsempészek vágták-e, vagy a menekültek, akik megpróbáltak kijutni a raktérből.

 Az osztrák lap pedig korábban arról cikkezett: már 7 embert is letartóztattak az üggyel összefüggésben, de ezt még hivatalosan nem erősítették meg.

Az osztrák A4-es autópálya mellett veszteglő teherautó egy autópálya-karbantartónak lett gyanús, miután folyadék csöpögött belőle és orrfacsaró bűzt árasztott.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
soljanka
@bubu1 : Köszi. Igaz itt sem az hangzott el, hogy magyarok voltak a söfőrök.
Eriksson
" Az osztrák A4-es autópálya mellett veszteglő teherautó egy autópálya-karbantartónak lett gyanús, miután folyadék csöpögött belőle és orrfacsaró bűzt árasztott."
Ez akkora csúsztatás, mint ide Lacháza. Egy hűtőkonténres tgk. hermetikusan zárt. Oda se be, se ki nem folyik semmi. Szép is lenne, ha egy hússzállító végigcsöpögne mindenféle utat, amerre jár.
Yoda69
En azt is vizsgalnam ki miatt kenyszerulnek embercsempeszetre. Erdeke Ausztriabol mar nem csempesznek tovabb Nemetorszag fele. Ugy latszik bennunk (orbanban) van a hiba.
bakegya
@Yoda69: csakkk az orbánkormány kergeti őket ilyen antihumánus módszerekkel.
libellle
@soljanka: www.salzburg24.at/fluechtlingsdrama-auf-a4-mehr-als-70-tote-aus-lkw-geborgen/4435690
ezt találtam. a rengeteg hir ami elhangzott az elmult paar napban, bizonyára mindenkit összezavar Itt hét lefofottról van szó és Bulgarisch-ungarischen schlepperringröl. Kerestem azt ahol a két magyarról beszél, ahol magyar névre kiállitott dukumentet találtak. Persze itt ezen a hiren mindenki Entsetzt mert egy borzalom. A hireket én az N-tv- szoktam hallgatni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.