Szeptember közepe után a tiltott határátlépés bűncselekmény lesz, amit szankcionálni fognak – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a Csongrád megyei Kiszomboron. 

Lázár János egy kerékpárút avatása után újságíróknak elmondta: a kormány szeptember elsején részletes tájékoztatást ad az Országgyűlés Nemzetbiztonsági, valamint Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának arról, hogy az augusztus 31-én elkészülő gyorstelepítésű határzár, valamint a határra vezényelt rendőrség fellépése milyen eredményekkel járt.

Szeptember közepe után bűncselekmény lesz a tiltott határátlépés

A kormány javasolni fogja az Országgyűlésnek, hogy fogadja el a pénteken beterjesztett, szigorító törvényjavaslatokat.

Várhatóan két hét türelmi idő után, vagyis szeptember 15-ét követően egyértelmű helyzetet lesz határon. "A türelmi idő lejártát követően a tiltott határátlépés bűncselekmény lesz, és szankcionálni fogjuk" – mondta Lázár János.

A kormány által tervezett határátlépő pontokról elmondta, minden bevándorlótól azt kérik majd, hogy a határátlépő pontokhoz menjen. Ezeken a pontokon, így Röszkénél is, felállítják a tranzitzónákat, amelyeknek az lesz a feladata, hogy fogadják a bevándorlókat, ahol a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal soron kívül eljárjon az ügyükben. Az így érkezőknek "kifejezetten méltányos és korrekt eljárásban lesz részük a magyar és az európai uniós jogszabályoknak megfelelően" – hangsúlyozta.

A bevándorlók ne illegálisan lépjék át a határt, hanem a határátlépő pontokon, ahol benyújthatják a menekültkérelmüket és ott kérhetik, hogy az Európai Unióba beléphessenek – szögezte le.

A miniszter szerint, aki ezeken a pontokon menekültstátuszért folyamodik, az védelemben fog részesülni. Ez számukra ellátást és gondoskodást jelent a menekültkérelmük elbírálásáig. Ha pedig a menekültkérelem esetleg elutasításra kerül, akkor természetesen az érintett nem fog tudni belépni Magyarországra, hiszen ezt a rendőrség nem fogja engedni.

Lázár János a sajtótájékoztatón reagált arra az újságírói kérdésre is, hogy mi alapozta meg azt a hírt, mely szerint az Ausztriában talált és bevándorlók holttesteivel zsúfolt kisteherautó vezetője esetleg román állampolgár.

A miniszter azt mondta, csütörtökön lényegében folyamatos kapcsolatban voltak az osztrák rendőrséggel. A rendszám azonosítása közben merült fel ennek a lehetősége. Ahogy a bűncselekmény felderítése haladt, újabb és újabb, időnként egymást cáfoló információk is előtérbe kerültek, mint ahogy ez egyébként minden bűncselekmény esetében előfordul. Itt nyilvánvalóan egy embercsempész hálózatról beszélhetünk – tette hozzá.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
A képen az a lézerjanis nézés...gonosz is, cinikus is !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
@enslaved: és most feltehetném én is a kérdést...
" Az van csak, amit olvasol, amit hallasz a médiából, nem igaz? A többi nem is létezik..."
és ha téged családostul minden nélkül kiraknának a közelkeleti pályaudvarra...ahonnan a jó kormány nem engedne tovább, mivel az unió még nem adta oda azt a pénzt értetek amit ő elvár...akkor te mit tennél? vagy egy autóbejárón? visszatartanád addig, amíg a jó kormány el nem enged?
vagy mit vársz el tőlük? ők mit tegyenek...a rendőrök küldik oda őket, ahol se wc elegendő se víz se semmi...mit vársz el tőlük mit tegyenek...
és közben a röhej az hogy az országnak szüksége lenne ezekre az emberekre...mert 5-10 éven belül ha nem változik a helyzet nem lesz aki a nyögdíjakat fizesse...nem lesz orvos csak annak aki fizetni tud...és így 5 év távlatából...hmmm...ezt a gyurcsánybajnai nyakába tolni...marhaság...nem gondolod?
Rumcájsz
Amennyiben börtönbe zárják ezeket a gazdasági menekülőket, azokat is Nekem és Neked kell eltartani!
NEKEM PL VAN GYERMEKEM,,, INKÁBB ARRA KÖLTÖM, MINT EZEKRE AZ EURÓPAI SZEMLÉLETTŐL TÁVOL ESŐ VADBARBÁR HORDÁRA,,,

Lesz valamikor tüntetés a Keletinél? Szívesen rész vennék!
bundi
@enslaved: egyébként nem tudod hogy @1magyar: nevű társad a siránkozásban hová is lett?
@kamazuka: a tengeren 350-400 000ember érkezett eddig, a szárazföldön 150-200 000
a célországok franciaország olaszország németország anglia és a skandináv államok..ahol családi és származási kapcsolataik vannak az embereknek...tudod ha a menekültek ott szeretnének maradni magyarországon...akkor a támogatásoknak igenis lenne jogalapja...de így?
a magyarok az egyetlenek mint mondtam...
www.origo.hu/itthon/20150720-menekultek-eu-magyarorszag.html
és a védelemben is...
www.vg.hu/kozelet/magyarorszag-az-egyetlen-tagallam-ami-nem-szallt-be-az-eu-hatarvedelmi-akciokba-455701
aki ugye nem akart semmit tenni azért hogy az egész már a görög határon kezelve legyen...
miért? mert érdekelt ebben?
estiujsag.hu/kulugy/hatalmas-biznisz-a-menekultek-befogadasa-az-unio-rengeteg-penzt-ad-erre
mielőtt válaszolsz olvasd el a cikkeket...
bundi
@Rumcájsz: mint említettem ez cak a hiszti amit a vezér csinál, hogy több pénzt tudjon kikönyörögni az uniótól...ugyanakkora a nyomás magyarországon is, mint a görögökön macedonokon, szerbeken, és szlovákokon...akiken meg sokkal nagyobb? azok az osztrákok, németek a skandinávok, a franciák, olaszok és az angolok...mert ezek az emberek ott állnak meg...ott kell munkát találjanak, beilleszkedjenek...
ja és a hordáról...azok akik eljutnak odáig, azok azok, akik előtte ott tanultak orvosnak, mérnöknek, ...javarészt...vagy akiknek már él európában rokona aki pénzt tud adni, az utazásra...a szegényebbek, azok a környező országokban várják, hogy visszatérhessenek vagy max a török táborokban...most az országnak lenne egy esélye hogy az orvosokat, mérnököket megpróbálja marasztalni...szerinted él vele?
Rumcájsz
@bundi: NE ÉLJEN SEMMIVEL...
Engedjük útjukra a " szerencsétlen migránsokat"!

Orvos vagy más értelmiségi? Azoknak van annyi esze, hogy a hivatalos határon érkezik, nyitvatartási időben, úti okmánnyal, vagy a nélkül!
bundi
@Rumcájsz: gondolom azért sejted, hogy egy országban ahol nincs közigazgatás, infrastruktúra semmi...
kepek.444.hu/2015/08/30/gyerekszoba-helyett-menekulnek/
nézd meg a képeket honnan jönnek
majdhogynem lehetetlen hivatalos papírokat szerezni...vízumot meg?...a magyarok már 2012-ben bezártak minden külképviseletet arra...
és nemzetközileg elismert ultiokmányok nélkül a határ közelébe sem engedik tehát menekült státuszt sem tud igényelni, mivel nem lépheti át a határt sem...hivatalosan...
az embert...próbáld ki...csak hogy tudd miről is beszélünk...
és hiába van annyi esze...ha a kormányukat senki sem ismeri el...nem tehet semmit...üljön a családjával a ház maradványéban...és várja hogy majd odamegy valaki és jól megmenti? te ezt várnád el tőlük? vagy ha a helyükben lennél te ezt tennéd?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.