A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta az ausztriai A4 autópályán hagyott autóban 71 menekült halálát okozó bűncselekménnyel összefüggésben őrizetbe vett három bolgár és egy afgán embercsempész előzetes letartóztatását – tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivője szombaton az MTI-t. 

Schmidt Gábor főügyészségi ügyész közleménye szerint az embercsempészek közreműködtek a magyar rendszámú kamionban holtan talált migránsok Magyarországról Ausztriába szállításában. A rendelkezésre álló adatok szerint az embercsempészek a szerb-magyar határt illegálisan átlépő migránsokat Magyarország területéről, kecskeméti kiindulási hellyel juttatták ki Ausztria területére.

Az embercsempészésben közreműködő négy férfit csütörtökön fogták el, őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki. Az ügyészség szerint a gyanúsítottak előzetes letartóztatása azért indokolt, mert a bűncselekmény súlyossága és a gyanúsítottak külföldi kötődése okán tartani kell attól, hogy a hatóságok elől elszöknének, elrejtőznének. Megalapozottan feltételezhető továbbá, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, tanúk befolyásolásával megnehezítenék, veszélyeztetnék a bizonyítást.

A közlemény szerint a szállított migránsok kiemelkedően magas száma és a bűncselekmény szervezettsége folytán a bűnismétlés veszélye is az előzetes letartóztatás elrendelését indokolja.

A kiemelt jelentőségű bűnügyben a nyomozás bűnszervezetben, a csempészett emberek sanyargatásával, üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntette miatt, a Kecskeméti Járási Ügyészség fokozott felügyelete mellett folyik. A Kecskeméti Járásbíróság szombaton dönt az ügyészség indítványáról.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Asszam ez megint "jo" hirunket fogja kelteni a vilagban.
Magyarorszag aki pengekerites huz a bevandorlok megfekezeser, ugyanakkor elenjar a bevandarlok nyugatra csempeszeseben.
De nem vadolhatom a csempeszeket, csak tanulnak orbanektol.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@soljanka: ma, 19:05

Éppen ma hallottam egy eszmefuttatást arról, hogy mennyi állampolgársági igazolványt és vele járó európai útlevelet igényeltek ukrajnaiak. Sokkal többet mint ahányan magyarnak vallották magukat valaha is Ukrajnában.
Fogadok, hogy a magyar útlevéllel EU-ban dolgozók zömével csak tolmács segítségével tudnék beszélni!!!
A Céginfo adatai szerint a gyilkos autót tulajdonló zuglói céget is ukrán állampolgár vásárolta meg 2015 májusban. Azóta kié? Mit intézett a NAV a szabálytalanul működő cég ügyében?
papa.49
@bencemacska: Semmit, de azt jól elvégezték))))))))
Jozefina
A magyar letelepedési kötvényt és állampolgárságot vásárlók között sokkal több bűnöző lehet, mint a migránsok között!!!
jancsipapa
@bencemacska: Egyiknek sem volt magyar személyi igazolványa .(fordítási hiba ) Tartózkodási engedélye volt . A bolgároknak nem kell ,mivel Bulgária EU tag . Tartózkodási engedélye volt az afgánnak ,mint menekült , ezzel az engedéllyel igényelhet magyar rendszámot .Igényelt és próbál beilleszkedni .
papa.49
Ezekszerint egyből ,,tudta hová kell beilleszkednie,, véletlenül se más melót vállalt ugye))))
bencemacska
@jancsipapa: Nekem egyre bonyolultabb, és sötétebb az egész ügylet. A fogalmak is!
Ha valaki menedékjogot kér, akkor annak elbírálásáig tartózkodhat az országban, lakhat a menekülttáborban, ahol ellátást is kap. Viszont ez a papír munkavállalásra nem jogosít. Akkor - szerintem - rendszámot sem válthat!
Ha már elbírálták, és menedékjogot kapott, akkor vállalhat munkát is, meg lehet vállalkozása is. Ebben az esetben viszont - tudtommal - szigorúan ellenőrzik miből él!
A személyi igazolvány furcsa jószág, mert a hazánkban letelepedési engedéllyel rendelkezők kapnak személyi igazolványt.
Ha az afgán letelepedési engedéllyel rendelkezik -ennek nem tudom a feltételeit - akkor személyi igazolványa is van! Azért mondhatta az osztrák rendőr joggal, hogy magyar személyi igazolvánnyal igazolta magát!
Akkor viszont valószínüleg nem csak az autót vette meg hanem a céget is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.