Önálló adóügyi államtitkárság létrehozásáról "folyik gondolkodás" a Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM) – válaszolta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövőjét firtató kérdésre szombaton sajtótájékoztatón. 

Úgy fogalmazott: "azzal a kezdeményezéssel fogok majd élni a miniszterelnök úr felé, hogy fontoljuk meg a tárcán belül egy ilyen államtitkárság kialakítását". Varga Mihály kiemelte, hogy az összes európai minisztériumban van önálló adóügyi államtitkárság.

Jöhet az adóügyi államtitkárság, ha Orbán is rábólint

Arra a felvetésre, hogy értesülések szerint Tállai András, az NGM jelenlegi parlamenti államtitkára kerülhetne az új államtitkárság élére, Varga Mihály annyit mondott, szerinte Tállai András "nem kíván most munkahelyet változtatni, azt gondolom, hogy ő is itt, a gazdasági tárcán belül fogja a munkáját folytatni". A miniszter szavaiból az is kiderült, hogy már van jelöltje az esetleges jövőbeli adóügyi államtitkárság élére, személyéről a miniszterelnökkel fog egyeztetni.

Varga Mihály az esetleges kormányátalakításra vonatkozó kérdésre elmondta, hogy ez elsősorban a Miniszterelnökség és a miniszterelnök hatásköre.

Jelezte azt is: elégedett saját tárcájának munkájával, komoly teljesítmény van a minisztérium mögött, hiszen az elmúlt időszakban sikerült teljesíteni a legfontosabb célkitűzéseket. Elfogadták a költségvetést, átalakult a szakképzés, módosult az adórendszer, véglegesítették az online-kassza rendszert, valamint elindult az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer – fejtette ki a miniszter.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Magyarul: Rabló-tolvaj Kft
50 államtitkárral, 120 helyettessel
és 200 helyettes-helyettessel...
Plusz az épületen belül 3 kocsmával,
5 kuplerájjal !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Grafix69
Biztosan megmondták a cigány lánynak ha leváltunk a NAV éléről akkor már nem kell beszarnod, hogy kiderül mennyit loptunk idáig mert a mi szárnyaink alatt fog működni.
Grafix69
Az adó ügyi titkárság felügyeletére létre lehetne hozni egy adó ügyi minisztériumot ahol egy titkárság és minisztériumi minisztert kell kinevezni.
Grafix69
Sokszor azon gondolkodom , főleg mikor olvasom ezt a sok ostobaságot amit művelnek ezek,hogy megérett erre a Magyar Nép, hogy ennyi ostoba hülyét eltartson?
bakegya
Még jó hogy rábólint-a megrendelőnek szolgáltatni törvény írja elő-a keresztapaság nincs ingyen.ÁLLAM AZ ÁLLAMBAN-na ki az???
mate03
@Grafix69:! Szegény apám mondta 56-után,ez a nép megérett a pusztulásra! Sajnos neki lett igaza!Gratulálok a (fidesz) szavazóknak!
zöldszem
Adóügyi államtitkárság...
Ki lesz a vezetője? Vida Ildikó???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.