A bölcsődések és az óvodások 90 százalékának ingyenes étkezést biztosítanak az intézményekben keddtől, ez az arány eddig 27 százalék volt. Ez azt jelenti, hogy 321 ezer gyermek után nem kell étkezési díjat fizetni szeptembertől a bölcsődékben és az óvodákban.

A szeptember 1-jétől kiterjesztett ingyenes gyermekétkeztetéssel egy olyan család, amely eddig nem kapott ilyen támogatást, havonta gyermekenként 7-10 ezer forintot takaríthat meg a kormányszóvivő korábbi közlése szerint.

A 2016-os költségvetésben 71,7 milliárd forintot biztosítottak a gyermekétkeztetésre.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ez sokaknak ugyanolyan jó lesz, mint a minimálbér emelése, főleg a rászoruló politikuscsemetéknek, oligarcha utódoknak, mert a többiektől valahol, más módon úgyis beszedik az errevalót !
Mézike
@Toby: Igen. Például tőled és tőlem + minden dolgozó magyartól.
Toby
@Mézike: Ez így van, a konda ide-oda tolizza a pénzt, miközben áradozik saját nagyságáról, s közben nem vesszük észre, hogy innen is lecsíp valamit a pénzünkből, meg onnan is !
Ez pont olyan, mint amikor a helyi önkormányzat sírva dicséri magát és meghgajlik a saját nagysága előtt, mert elkészült egy járdaszakasz, vagy ismét üzemel a strand ( a nyár végére ! ) azobban mindezekre a megemelt helyi adók és a bevezetett - a kisvállalkozásokat sújtó ! - adók teremgtették meg a pénzt !
Mocskos, piszkos csürhe !
Mézike
@Toby: Nagyon nem tudnak gondolkodni egyesek.
A sokat emlegetett Gyurcsány idejében is kábé ennyi gyerek étkezett ingyen , de akkor nem a kispénzüek fizették, hanem a nagypénzüek fizettek többet az állam kasszába.
Toby
@Mézike: Pontosan azt nem akarja a tetvesqrmány, hogy cimbik és csókosok, jövedelemarányosan viseljék a terheket ! Egy andy-vén hülye - vajna belerokkanna, ha tisztességesen kellene adóznia !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.