Kemény szavak ezek a mostani széljárásban. Tavaly még vele kampányolt a Fidesz, nem lepődnénk meg, ha innentől már inkább büdös ballib lenne...

A 7/24 Embere című műsorban beszélt a magyarországi menekülthelyzetről Böjte Csaba ferences szerzetes. Szerinte Isten "ugyanabból az anyagból teremtett bennünket" és nem tudja elfogadni, hogy akár Ázsiában, akár Afrikában "selejtet teremtett volna". 

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Nagyon melléfogtál Csaba testvér! Találkozol velük éppen eleget, pedig kerülni kellene egy hívőnek őket.
Desischado
@bencemacska: Nem akarom bántani senki hitét, hidd el. De amit mondtam, komolyan gondolom. Hol van az isten ilyenkor? Miért tűri ezt, ha van? Erre keresem a választ. Nagy körvonalakban egyetértek veled, a nevelés sokat számít. De én például nem tudom magamról elképzelni, hogy közönyösen nézzem mások nyomorúságát,akkor is, ha jólétbe születtem volna. Vagy ha ilyen családom lenne, inkább otthagynám őket. És nem lennék képes mások nyomorát kihasználva jólétet teremteni magamnak!

@bakegya: Persze, hogy van jóság! hogyne lenne! De ezek minden emberi erkölcsi skrupulusnak híján vannak, soha nem is volt nekik! Hogy lehet így élni?! Nincs annyi kincs, amiért a helyükben lennék! És reménykedjünk, a próféta szóljon belőled!
bencemacska
@Desischado: Igazad van, egyet is értek veled, csak arra akartam felhívni figyelmedet, hogy ne bántsuk azokat, akiknek ha későn is és csak egy kicsit is de megszólalt a lelkiismerete. Inkább örüljünk neki, hogy van aki már látja a fertőt saját maga körül!
Szeparepa
Ó dehogynem teremt. Pl a derék Böjte atya is itt van pl...
kicsoda az igazság
@Desischado: Tisztelettel: szerintem meg létezik Isten.

Valóban teremtett. S a teremtett dolgok önmagukért beszélnek, a teremtőre mutatnak. Gondolj pl. a szem, a fül finom felépítésére és működésére. Nézzük meg hogy
az emberi test általában az egyedfejlődés során ,miközben növekszik , megőrzi minden szerv tekintetében az aktuális működőképességét. Ez döbbenet!

Másodszor: A Teremtő az élethez adott használati utasítást is, egyszer belehelyezve minden ember lelkiismeretébe( s amíg ennek a jó lelkiismeretnek valaki engedelmeskedik, lehet belőle folyamatosan jó ember). Adott Írott formában is, ezt Bibliának hívják. (Ennek esszenciája a "Tízparancsolat", ill. a "Hegyibeszéd")
Emberek írták, Isten ihletésére.

Harmadszor: 2000 évvel ezelőtt Isten az Ő egyszülött Fiát elküldte a Földre, a Názáreti Jézus Krisztusban(a Messiásban). Ő többek között azt mondta magáról:" aki engemet látott, látta az Atyát".." én és az Atya egy vagyunk"..
Ő meghalt minden ember bűneiért, eltemették, de a harmadik napra feltámadott a halálból. Isten fölvitte a Mennybe, Ő ma is él, s ígérete szerint, aki Őt szorgalmasan keresi megtalálja.
Vagyis a Teremtő nem maradt tanúbizonyságok nélkül. Az Isten Fia sztoriját elsősorban a Bibliából ismerhetjük meg. Mivel ez a sztori ma is tart, hús, vér, hiteles Jézust követő emberek életén lehet lecsekkolni, hogy igaz-e ez a történet.

A Biblia szerint az eredendő bűn, a szabad akarati döntés lehetősége, a bűn büntetésének látszólagos késlekedése, vagy elmaradása, nagymértékben okai annak, hogy az emberiség ennyi gonoszságot halmozott fel( és még mindig halmozza) a történelem során.

A Biblia alapján elmondható, hogy a Teremtővel a Názáreti Jézus Krisztus által,Isten Szellemének vezetésével lehet találkozni. Ha azt szeretnénk, hogy Isten pozitív változást hozzon, és megismerjük az akaratát, célját az életünkben, családunkban, országunkban, Foldünkön, be kell fogadnunk a Messiást és követnünk kell Őt.
Desischado
@kicsoda az igazság: Tisztelettel: Aki akar, higgyen az istenben. Látom, te erősen hívő vagy, ezt tiszteletben tartom. Én a magam részéről tartom magam ahhoz, amit írtam. Ha legközelebb mégy a templomba, imádkozz már ezért az országért, és az emberekért, hogy végre kinyíljon a szemük, és elzavarják ezt a rablóbandát!
Ezt nem gúnyból írtam, ha ettől neked jobb, nyugodtan higgyél azt, amit akarsz. Én nem hiszek. Ahhoz túl sokat látok nap mint nap, hogy hitvány férgek hogy fosztják ki a hazámat, döntenek nyomorba náluk ezerszer különbeket, és mégis milyen jól élnek! Sok gyerek meg éhezik! A felnőttekről nem is beszélve. Szépen kérdem tőled, ilyenkor hol van az isten?
Legyen szép napod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.