Kemény szavak ezek a mostani széljárásban. Tavaly még vele kampányolt a Fidesz, nem lepődnénk meg, ha innentől már inkább büdös ballib lenne...

A 7/24 Embere című műsorban beszélt a magyarországi menekülthelyzetről Böjte Csaba ferences szerzetes. Szerinte Isten "ugyanabból az anyagból teremtett bennünket" és nem tudja elfogadni, hogy akár Ázsiában, akár Afrikában "selejtet teremtett volna". 

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zsoel
@lópicigáspár: Kár ezzel viccelődni. Ha a magyar képviselők lennének Isten legrosszabbul sikerült darabjai, a Föld igazi paradicsom lenne. De őnáluk sajnos ezerszer rosszabb selejtek is vannak a 7 milliárd között.
Zsoel
@lópicigáspár: Ebben az országban is van bőven gyerekgyilkos, nemi erőszaktevő, időseket agyonverő rabló stb. Szerintem ők egyedi emberként ezerszer rosszabbak, mint egypár tolvaj, hazug politikus, még ha utóbbiak átfogó kártétele jóval feltűnőbb is.
lópicigáspár
@Zsoel: Nekem viszont meggyőződésem, hogy a politikusok generálják a bűnözőket! Mindenért ők a felelősek!
abramovics
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

Kitiltva.
Zsoel
@lópicigáspár: Nincs a világnak olyan országa, ahol ne lennének bűnözők, akármilyenek a politikusaik. Még ott is van bűnözés, ahol szinte mindenkinek megvan mindene.
Cicamama55
@abramovics: Elképesztő amit ír! Ön sem ezzel a gyűlölettel a lelkében született. Hogy válhat egy ember ilyenné...
Csizmás Kond
Bőjtének az a dolga, hogy a szeretetről beszéljen és be is bizonyította, hogy hozzáállással és rengeteg segítséggel sok embert meg lehet menteni. Itt és most azonban kicsit többről van szó, és szerintem bármilyen jólelkű ha a menekültek javára le kéne mondjon az ország kenyere adományról nagyon nagy bajba sodorná az alapítványát...szóval a biztatás kell de nem szabad túlzásba vinni.
volvós
Öreg csuhás !!! Átvetted a fidesztöl a szélkakas szerepét ???
wagabund
namost ha selejtet nem teremt, akkor szóljon neki, hogy hiba csúszott a teremtésbe...mert van számolatlanul...
de jobb lenne, ha a teremtő nevét a szájára sem venné...szabadidejében a történelmet(is) tanulmányozza inkább...
silber13
@Cicamama55: Nem kell csodálkozni ezen a féleszűn! Sugárzó a gyűlölködéáse, az őrjöngése. Azt hiszem, @Vasi Mu szelleme ( ? ) kisért, hacsak nem ő.
bencemacska
@Zsoel: Az általad felsoroltak egyedi esetek, beleférnek a "kivétel erősíti a szabályt"-ba.
De kifelejtetted a világuralomra törekvő politikusokat, akik egész országokat és földrészeket képesek nyomorba dönteni, vagy elpusztítani.
Gondolj Hitlerre, vagy az Iszlám Állam kitalálójára, vezetőjére!!!
simmering73
Dehogynem. Csak nézzen végig a fidesz-kdnp-n atyám.
Grafix69
Isten biztosan nem teremt selejtet , na de a választók , na azok aztán sok selejtet teremtettek az utóbbi 25 évben.
Zsoel
@Horizont: Nem kell néven nevezni. :) Különben is: ez az egész politikusi vonal mellékvágány. Böjte Csaba a harmadik világbeliekről beszélt, nem magyar politikusokról (ezt csak lópicigáspár dobta be, bár szerintem nem volt annyira magas labda, hogy le kellett volna csapni). De jelenleg kisebb gondunk is nagyobb, mint azt elemezgetni, mennyire selejtes a magyar "politikusállomány". Olyan, amilyen, pillanatnyilag az a háromszáz-akárhány ember dönt az ország (egyre égetőbbé váló) problémáiban, aki az Országház üléstermének székein ücsörög.
Zsoel
@bencemacska: Kétségkívül így van, de pillanatnyilag nem abszolutista diktátorok felbukkanása veszélyezteti leginkább az európai stabilitást. (Még az Iszlám Állam vezetője sem, már ha egyáltalán létezik ilyen, úgy értem: egy személyben.)
bencemacska
@Zsoel: Ebben nem egyezik a véleményünk, mert a migránsok zömének az Iszlám állam az elindítója. pl. Szíria, Irak, stb
És jelenleg ez a csapat akar Európába, elsősorban Németországba és Svédországba jönni! Az afrikaiak Nagy-Britanniába és Amerikába igyekeznek!
A magyar parlament létszáma ma már csak 199 fő! (Egy lépés az abszolutizmus felé!-:)))
JAJMÁR
Böjte Csabával értek egyet. Senki sem születik rossznak, de azzá válhat, és sajnos az élet minden területén vannak ilyen emberek. Az nagy baj, ha a hatalom rossz példát mutat, de azért minden ember a saját tetteiért felelős.

Kollektív bűnösség nincs, csak kollektívan, - csoportosan - elkövetett bűnök vannak. Egy közösség minden tagját elítélni a közösség bizonyos tagjai tettéről hiva! Aki ezt követi és elfogadja, könnyen áteshet a másik oldalra!
Igaza van Böjte Csabának. (No és az emberre a "selejt" szót használó ember vajon kinek a szemében "hibátlan"?)
jancsipapa
@lópicigáspár: De legalább is módjukban állna tenni ellene ,de nem tesznek . Már ez is óriási felelősség ...
Toby
Holnaptól a Lendvayban kisbetűvel írják a nevét ! Nem "atya" lesz, hanem eccerűen csak "csuhás" ! Amint azt már a selejtek kiváló példánya előadta eccer a parlamentnek nevezett disznóólban !
Másik
@JAJMÁR: Én már nem is írok, mert lényegében ugyanezt írtam volna. :)
KERKA
Volt ebben a beszédben más is, amire érdemes odafigyelni.
" Én nem hiszem, hogy ezek az emberek itt akarnának maradni. Engedni kell, hadd menjenek tovább! ha mégis,valaki netalán itt maradna, vannak Magyarországon hiányszakmám, abban lehet őket alkalmazni"
" nem kell hisztizni ebben az ügyben, helyén kell kezelni a dolgokat"

Nem pontosan szószerint idéztem, csak hallomásból!
Lepényleső
Ezek szerint jóhiszeműeket igen,csak a tény mondd ellen.
verum
Isten valóban nem teremtett selejtet, csakhogy a teremtés már befejeződött, az hat napig tartott.
A világot ma a gonosz uralja.
jancsik68
Ha isten nem teremt selejtet,akkor Kövér,Balog un miniszter kinek a teremtménye?És a többi nagyokost ,selejtet ki hozta létre?
jancsik68
@KERKA: Ebből az országból az emberek inkább elmenekülnek,mint itt akarnának maradni.!!!
KERKA
@jancsik68: Igen, mi tudjuk az igazságot, innen mindenki menekül.Böjte atya ezt a gondolatát csak a példa kedvéért hozta, mintegy arra utalva, hogy az emberiség mintegy legyen befogadó a másik ember iránt. Azt lássad benne, hogy ezek a szavak egy vallásos ember szavai.Utalt arra, hogy ő is befogadta az utca gyerekeit, amikor azoknak nagy szükségük volt az ő segítségére.
Megjegyzem, a statisztikai adatok szerint több, mint ezer egyedül érkező gyerek van itt, akik már nem mennek tovább, ezekről az államnak kell gondoskodni, de hogy hova helyezik el őket az még rejtély.
Feraj49
@KERKA: 15.16-ra.Magyarországon hiányszakmákban lehetne alkalmazni akik itt maradnak bevándorlók?
Hiányszakmákban a magyar gyerekek is elhelyezkednének,de a szakmunkásképzést frankón leépítették a rendszer váltók . Sok állhirdetés van munkafelvételre. Ahol mégis van oktatás kitaníttatásuk után meg mennek külföldre dolgozni, Senki nem akar bruttó 120 000 Ft-ért vagy kevesebbért dolgozni,mikor a tudásáért 4-5 szőr többet fizetnek külföldön.A gyanúm az,hogy a bevándorlók is a kitaníttatásuk után elhagynák az országot.
gazdag dezső
NAGYON NEHÉZ IGAZÁN JÓL MEGFOGALMAZNI RÖVIDEN A VÉLEMÉNYEMET! Sajnáljuk azokat akik a hazájukat kénytelenek elhagyni,de talán nem engedni kellene őket,hanem azt a problémát feltárni,és megoldani ami miatt elhagyják az országukat.Azt találom érdekesnek,hogy az okot kiváltó problémával valahogyan senki sem foglalkozik .Miért nem ?Kinek,vagy kiknek az érdeke ,hogy emberek tízezreit üldözik el hazájukból !Emlékeztetném az olvasókat ,hogy azt az egyetlen fogyatékos lányt sem fogadta be a gazdag ország ,pedig mennyit tárgyaltak róla!Mi sok ezret fogadunk be,mert így találjuk helyesnek,jónak!Emberségesnek !Hatalmas erőfeszítés ez az országnak,és ne is mondja senki,hogy az UNIO megfizeti a költségeket.Ha a szigorú törvényeket nézzük,akkor ezek törvénytelenül betolakodók ,akiket Amerikában lelőnek,de sok más országban is.Nem ezt szeretném,de azt inkább,hogy ez a nagyon okosnak gondolt UNIO-s vezetés miért nem a probléma gyökerét próbálja megoldani?Hogy minden tisztességes ember békében nyugodtan élhessen hazájában !Vagy valami más oka van ?Tudja valaki ?
KERKA
@Feraj49: Valszeg igazad van, sőt biztosan. A magyar állam eltartja őket a nagykoruságukig, aztán lelépnek, mert keresni fogják a saját népeiket. Semmi nem köti ide őket. Nekünk ez plusz pénzkiadást jelent.
törpina
Szó't neki a mi NAGY BÖLCS VEZÉRÜNK, mondjá' má' valami okosat...
justhpeter
Akár teccik a fideSSnek, akár nem, Böjte Csabának igaza van.
Feraj49
@gazdag dezső: ma 20.40-re :Ma sok ismerősömmel beszélgettem a vásárba .Mindnek az a véleménye,hogy az "új"' hódító, a világ csendőrségeként uralkodni vágyó Amerika áll a háttérben.Ahova ők viszik el a "békét,a szabadságot" mindig háború van.Lásd most az újabbak a közel-keleti országok.Ahol olaj és ásványi kincsek vannak szinte mindegyikben. Ürügynek az emberek összeugratásához meg ott van pl. a vallás.
vukkocska
Böjte Csaba egy csodálatos ember. Igaza lehet, hiszen egyformán születünk. Az, hogy ki mivé válik, az egy más kérdés. Rengeteg selejt ember van, azzá lett.
1magyar
@Feraj49: De az iszlamisták is küldhetik őket feltankolva pénzzel ide előörsként.
bencemacska
Mielőtt hajba kapnátok szeretnék mindenkit figyelmeztetni az '56-os magyar menekültekre.
Nagyon sok segítséget kaptak akkor az egész világtól, pedig nagyon kevés volt közöttük a valódi politikai menekült!
És nem látom az akkori "népvándorláson" meggazdagodottak és leszármazottaik pénztárcájának nyílását és nem hallom adományának csengését!
Mennyit segített Andy Vajna pl???
Feraj49
@1magyar: 21.09-re.Egyetértünk.Ők az új honfoglalók.Eljönnek tüntetni,balhézni,jogokat követelni mert tudják,hogy szakmailag impotens az egész UNIÓ vezetése. . Ausztráliába be sem engedik őket.
bakegya
ISTEN TÖKÉLETESET ALKOTOTT- ATYÁM FIA ,DE JÓ IS LENNE TISZTELETBEN TARTANI ÚGY AHOGY MONDÁ----de az emberiség azóta túlszaporodott-hordákba,sőt mi több pártokba szerveződött és minden féreg csíráját, a pénzt imádja mindennél és mindenkinél jobban!!-a leg aljasabb dolgokra is képes érte!
Desischado
Isten nem teremtett selejtet? először is , nem is létezik! Mert ha igen, akkor kérdezem, miért van ennyi aljas, gonosz, lelketlen parazita? És ha létezik, akkor igenis teremtett, pl. fidesz, a kdnp, és a jobbik! Miféle lények ülnek ezeknek a csoportoknak a soraiban? Náluk nagyobb selejt nem is kell!
Dr. Felipe
Nem e? Csak körül kell nézni Felcsúton.
bencemacska
@Desischado: ma, 00:16

Kérlek ne légy ilyen kemény. Ne bántsd meg ok nélkül a jóindulatú hívőket, köztük is vannak jóindulatúak, csak mások.
Gondolj arra, hogy egyetlen kisgyerek sem tehet róla hova születik és mivé nevelik.
Nem születünk sem jónak, sem gonosznak, de azzá válhatunk. A hatalomvágy, a másokon való uralkodás vágya tesz olyanná, mint a jelenlegi uralkodó osztály!
És olyanná nevelik utódaikat is.
Tökéletesen igazad van benne, hogy ebben a "nevelésben" az egyház élen jár!
bakegya
@Desischado: az ,hogy az emberjóságnak gátat szabnak,minden erővel ,még fizikailag is korlátozzák az nem jelenti azt,hogy NINCS!-de hát ezt Te magad is tudod-mert szerencsére vannak még agyilag be nem korlátozható agyak-TÖBB VALÓDI HÍVŐ ÖSSZEGOG,MINDEN JOBBRA FORDUL,MAJD MEGLÁTOD!-ez a teknős úgy fog eltűnni a bandájával,hogy észre sem vesszük.Már úton vannak a végzetük felé.
mate03
@Cicamama55: ! Biztos volt kitől.és hol tanulnia! Az ilyen emberszabásúak,az emberiség szégyenei!
verőce21
Mint tudjuk nem lehetünk "elutasítók" azokkal szemben akik az életüket féltik és egy jobb élet reményében bebocsájtást kérnek tőlünk...:)
eugen4402
Nem jókor szólalt meg Tisztelendő Úr, most éppen más a jelszó. Azon sem lepődnék meg, ha némely "hírmagyarázók" most az Ön iszlám gyökereit kutatnák, és bizonyítani akarnák, hogy "Ramadán"-ról magyarosított Böjtére...
nezelodo
Nagyon melléfogtál Csaba testvér! Találkozol velük éppen eleget, pedig kerülni kellene egy hívőnek őket.
Desischado
@bencemacska: Nem akarom bántani senki hitét, hidd el. De amit mondtam, komolyan gondolom. Hol van az isten ilyenkor? Miért tűri ezt, ha van? Erre keresem a választ. Nagy körvonalakban egyetértek veled, a nevelés sokat számít. De én például nem tudom magamról elképzelni, hogy közönyösen nézzem mások nyomorúságát,akkor is, ha jólétbe születtem volna. Vagy ha ilyen családom lenne, inkább otthagynám őket. És nem lennék képes mások nyomorát kihasználva jólétet teremteni magamnak!

@bakegya: Persze, hogy van jóság! hogyne lenne! De ezek minden emberi erkölcsi skrupulusnak híján vannak, soha nem is volt nekik! Hogy lehet így élni?! Nincs annyi kincs, amiért a helyükben lennék! És reménykedjünk, a próféta szóljon belőled!
bencemacska
@Desischado: Igazad van, egyet is értek veled, csak arra akartam felhívni figyelmedet, hogy ne bántsuk azokat, akiknek ha későn is és csak egy kicsit is de megszólalt a lelkiismerete. Inkább örüljünk neki, hogy van aki már látja a fertőt saját maga körül!
Szeparepa
Ó dehogynem teremt. Pl a derék Böjte atya is itt van pl...
kicsoda az igazság
@Desischado: Tisztelettel: szerintem meg létezik Isten.

Valóban teremtett. S a teremtett dolgok önmagukért beszélnek, a teremtőre mutatnak. Gondolj pl. a szem, a fül finom felépítésére és működésére. Nézzük meg hogy
az emberi test általában az egyedfejlődés során ,miközben növekszik , megőrzi minden szerv tekintetében az aktuális működőképességét. Ez döbbenet!

Másodszor: A Teremtő az élethez adott használati utasítást is, egyszer belehelyezve minden ember lelkiismeretébe( s amíg ennek a jó lelkiismeretnek valaki engedelmeskedik, lehet belőle folyamatosan jó ember). Adott Írott formában is, ezt Bibliának hívják. (Ennek esszenciája a "Tízparancsolat", ill. a "Hegyibeszéd")
Emberek írták, Isten ihletésére.

Harmadszor: 2000 évvel ezelőtt Isten az Ő egyszülött Fiát elküldte a Földre, a Názáreti Jézus Krisztusban(a Messiásban). Ő többek között azt mondta magáról:" aki engemet látott, látta az Atyát".." én és az Atya egy vagyunk"..
Ő meghalt minden ember bűneiért, eltemették, de a harmadik napra feltámadott a halálból. Isten fölvitte a Mennybe, Ő ma is él, s ígérete szerint, aki Őt szorgalmasan keresi megtalálja.
Vagyis a Teremtő nem maradt tanúbizonyságok nélkül. Az Isten Fia sztoriját elsősorban a Bibliából ismerhetjük meg. Mivel ez a sztori ma is tart, hús, vér, hiteles Jézust követő emberek életén lehet lecsekkolni, hogy igaz-e ez a történet.

A Biblia szerint az eredendő bűn, a szabad akarati döntés lehetősége, a bűn büntetésének látszólagos késlekedése, vagy elmaradása, nagymértékben okai annak, hogy az emberiség ennyi gonoszságot halmozott fel( és még mindig halmozza) a történelem során.

A Biblia alapján elmondható, hogy a Teremtővel a Názáreti Jézus Krisztus által,Isten Szellemének vezetésével lehet találkozni. Ha azt szeretnénk, hogy Isten pozitív változást hozzon, és megismerjük az akaratát, célját az életünkben, családunkban, országunkban, Foldünkön, be kell fogadnunk a Messiást és követnünk kell Őt.
Desischado
@kicsoda az igazság: Tisztelettel: Aki akar, higgyen az istenben. Látom, te erősen hívő vagy, ezt tiszteletben tartom. Én a magam részéről tartom magam ahhoz, amit írtam. Ha legközelebb mégy a templomba, imádkozz már ezért az országért, és az emberekért, hogy végre kinyíljon a szemük, és elzavarják ezt a rablóbandát!
Ezt nem gúnyból írtam, ha ettől neked jobb, nyugodtan higgyél azt, amit akarsz. Én nem hiszek. Ahhoz túl sokat látok nap mint nap, hogy hitvány férgek hogy fosztják ki a hazámat, döntenek nyomorba náluk ezerszer különbeket, és mégis milyen jól élnek! Sok gyerek meg éhezik! A felnőttekről nem is beszélve. Szépen kérdem tőled, ilyenkor hol van az isten?
Legyen szép napod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.