Újabb embert vettek őrizetbe a zárt teherautóban tragikus körülmények között meghalt 71 migráns ügyében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szombat este. 

A bolgár állampolgárságú férfival szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatják a nyomozást – közölte honlapján a rendőrség vasárnap.

A magyar rendőrség az osztrák rendőrséggel együttműködve végzi a bűncselekmény teljes körű felderítését – olvasható a közleményben, amely nem tér ki arra, hol fogták el a férfit.

A szombat este elfogott bolgár férfi az ügy ötödik gyanúsítottja. A Kecskeméti Járásbíróság szombaton helyezte előzetes letartóztatásba a már korábban őrizetbe vett három bolgár és egy afgán embercsempészt.

A bíróság bűnszervezetben, a csempészett emberek sanyargatásával, üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt az augusztus 27-én délutántól őrizetben lévő három bolgár és egy afgán állampolgárral szemben ez előzetes letartóztatást egy hónapra rendelte el.

Csütörtökön a délelőtti órákban az osztrák A4-es autópályán egy teherautóban fedezték fel a holttesteket. A 71 migráns feltehetően Szíriából érkezett, halálukat valószínűleg fulladás okozta.

A magyar szervek a szerb határ közelében még aznap elfogtak négy gyanúsítottat: egy 27 éves afgán, valamint egy 29, egy 30 és egy 50 éves bolgár férfit. Az embercsempészés bűntettét 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtja a törvény, azonban ha bűnszervezetben követik el, 2-16 évig terjedő szabadságvesztést szabhat ki a bíróság.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
A bolgároknak nem kell ,tehát nyilvánvaló ,hogy az afgánnak van Magyarországi tartózkodási engedélye .Egy békés menekült ,aki próbál beilleszkedni ...
Horizont
"bűnszervezetben, a csempészett emberek sanyargatásával, üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt" ???
Nem és NEM!!! Előre megfontolt szándékú, haszonszerzésből, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság!!!GYILKOSSÁG!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél