A müncheni főpályaudvarra érkezett hétfő este egy Magyarországról indult menedékkérőket szállító vonat – jelentette a BR bajor közszolgálati médiatársaság. A beszámoló szerint egyelőre nem ismert, hogy hányan utaztak a Budapest-München útvonalon közlekedő Railjet 64-es járattal.

A vonatot megállították a bajor osztrák határnál fekvő Rosenheimnél, ahol a német szövetségi rendőrség ellenőrzést tartott.

A szövetségi rendőrség egy szóvivője a BR-nek azt mondta, hogy a munkatársak túlterheltsége miatt csak félig vizsgálták át a vonatot. Ennek során 190, engedély nélkül utazó embert szállítottak le, hogy regisztrálják, majd még hétfő este, vagy kedden a müncheni tartományi központi befogadóállomásra szállítsák őket.

A müncheni főpályaudvaron rendőrök a vonatról további nagyjából 200 embert egy terembe kísértek, ahol megkezdték regisztrációjukat.

Több járókelő spontán módon a Railjet-járat utasainak segítségére sietett, édességet, palackokban vizet adtak nekik

- számolt be hírportálján a BR. Azt egyelőre nem tudni, hogy hány vonat érkezik még Münchenbe Magyarországról indult menedékkérőkkel.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gömblulus
Idáig hallatszik ám a németek ujjongása! :P
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Remélem a polgármester és a városlakók nagy örömmel és fesztivállal fogadják majd a menekültvonatokat a müncheni pályaudvaron.
amaramaistanna
"Ceglédi Zoltán:Rogán odanyilatkozott, hogy ő nem szeretne az "Európai Egyesült Kalifátusokban"élni. Na ja, ott a lopást kézlevágással büntetnék."
verőce21
Tavaly már rengeteg szír érkezett, fenn ültek a fákon München főterén és pénzt követeltek.
(De jobb mintha nálunk ülnének nyugalomban a síneken, mint dervis a Gangesz sodrában.)
amaramaistanna
ZDF Hírad tegnap esti adásáról van szó...
"Kornis Mihály
A ZDF ma esti híradójában menekült kislányt szólaltattak meg. Azon az első vonaton volt, mely megérkezett Münchenbe (semmi perc alatt ugyanazok az állapotok jöttek ott létre, mint a Keletinél, holnapra ígérték a regisztrációjukat.) A kislány négy éves lehetett. Folyamatos angolsággal mondta, hogy miért jönnek Németországba. (Rokonok. Anya egyetemre szeretne járni. Én először óvodába, majd egy jó minőségű német iskolába.) Az értelmiségi középosztály ment el. Könnyen fognak integrálódni. Európa pedig nyerni fog velük.
A németek pedig megnyerték az idegek harcát. Győzött a bürokrácia szabályszerűsége fölött a rendhagyó pillanat fölismerésének a képessége. A kancellár pedig államasszonyi nagyságot mutatott. Új értelmet adott a német polgár fogalmának. Mai beszédében örömét fejezte ki, hogy Németországot a demokrácia és a jólét helyeként tartják számon. Mekkora fejlődés hetven év alatt. Ennek az elvárásnak kell most majd megfelelnünk, mondta. Nem tanúsíthatunk megértést azokkal szemben, akik a menekültek emberi méltóságát kérdőjelezik meg, társadalmi kritikát nem fogalmazhat meg senki sem mások alapjogának csorbítása árán.
A bemondó később hozzátette: Európa olyan problémával találta szembe magát most, mely nem "merkelhető el" (nem tüntethető el varázsütésre). Új szavak születnek. Ez a mai nap történelem volt. Hálás vagyok a németeknek. Visszaadták az európaiságomat. Az igazi Magyarország ma szövetségi köztársaság és befogadta a szíreket."
verőce21
Már 20.000 Münchenben van, ill. továbbosztva és perpill csodálkozik, hogy még mindig nem kapta meg a nagy házat és az 5000 euró/hó segélyből az előleget.

Pedig ezek "járnak" neki. Otthon ezt mondták, ezért is indult el. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.