Megalakult a határrendészeti igazgatóság; a Készenléti Rendőrségen belül létrejövő szervezet keretein belül 2106 fővel erősítik meg a magyar-szerb határ védelmét.

Az igazgatóság létrejöttét múlt szerdán jelentette be az országos rendőrfőkapitány; a szervezethez hat határvadász egység tartozik majd, amelynek tagjai között 876 próbaidős végzős rendészeti szakközépiskolás lesz.

Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta: vasárnap éjfélig idén eddig 153 ezer 561 tiltott határátlépőt fogott el a rendőrség a magyar-szerb határszakaszon, a bevándorlók a korábbi adatok szerint 67 országból érkeztek, zömében szírek, afgánok és koszovóiak, de tanzániai, jemeni, burundi, kínai és kubai állampolgárok is kértek menedékjogot.

A Készenléti Rendőrségen megalakuló határrendészeti igazgatósághoz csatolják az úgynevezett mélységi ellenőrzési osztályt, amely az országhatáron belül végzi a munkáját.

A határrendészeti igazgatóságon belül a határvadász egységek szeptember 15-étől dolgoznak, szükség esetén a létszámuk 3600-ra bővíthető. A bevetési központ Szegeden lesz, de Kiskunhalason is kialakítanak egy egységet. A határrendészeti igazgatóság vezetőjének Szabó Ferencet, a Készenléti Rendőrség bevetési főosztályának vezetőjét nevezték ki. Az igazgatóság munkáját helikopteres, kutyás és lovas járőr is segíti.

A határvadász bevetési osztályok feladata az államhatár védelmének, valamint rendje fenntartásának megerősítése lesz. Külön speciális szabályok nem vonatkoznak rájuk, a rendőrségi törvényben, valamint a szolgálati szabályzatban rögzített előírások szerint járnak el.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Minek is kellett a határőrséget szétverni, balfaszok???
sentinel216
Ennél még a hetven éves önkéntes határőr Teri néni is többet ért. Ő legalább ismerte a környéket és lakóit. Odaküldik a határra a mókus őrsöt! Se' helyismeretük, se' szakmai kiképzésük. Majd őrzik a kerítést napi nyolc - 12 órában. Esetleg segítenek drót alá szorult menekülteknek kiszabadulni.
szaboria1
Olyan pletykát hallottam, hogy 45 éves korig azokat is behívhatják akik voltak katonák azaz határőrök.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.