Rogán Antal szerint mára egyértelműen kiderült, hogy az Európai Unió bevándorláspolitikája megbukott. A Fidesz frakcióvezetője szerint mindenkinek fel kell tennie azt a kérdést, szeretné-e, hogy unokái az "Európai Egyesült Kalifátusok"-ban éljenek. Erre az ő válasza: nem. A politikus a Magyar Időknek (korábban: Napi Gazdaság) arról is beszélt, nem tartaná rossz ötletnek, ha lenne olyan politikus, aki kifejezetten az adóhatóságért felelne.

A politikus az újság keddi számában közölt interjúban kifejtette: ha az európai uniós határországok nem védik meg a határokat, minden gazdasági bevándorlót korlát nélkül átengednek, akkor maga Schengen, az Európai Unión belüli szabad mozgás kerül veszélybe. Ezért kell felhatalmaznia az Országgyűlésnek a kormányt arra, hogy Magyarország minden szükséges eszközzel meg tudja védeni a határait.

Magyarország csak azoknak a kérelmeit fogadja el, akik erre valóban jogosultak, aki biztonságos országból érkezik, például Szerbia felől, az nem számíthat arra, hogy átengedik. "Ha pedig kialakul egy olyan szituáció, hogy ezeket a pontokat vagy a műszaki határzárat meg kell védeni, akkor minden eszközt be kell vetni. Erre hatalmazza fel a parlament a kormányt" – mondta. Hozzátette, az alaptörvényben világosan benne van, hogy Magyarországnak kötelessége megvédeni a határait, pontosítani csak a honvédelmi és a rendészeti tárgyú törvényeknél kell.

Arról, hogy hány katona mozgósítása jöhet szóba, kedden tájékoztatják az illetékes miniszterek a parlament bizottságait. Törvények mondják ki majd a bevándorlási vészhelyzet lehetőségét. A rendőrség ma is nagy erőkkel van jelen, ha a kormány elrendeli, a honvédség is mozgósítható lesz – mondta a fideszes politikus. Hozzátette, mindig az arányosság eszközével kell élni, így, ha erőszakkal találkoznak, azt el kell utasítani, az erőszakkal szemben pedig minden eszközzel fel kell lépni.

Arra a felvetésre, hogy az Európai Bizottság elvből nem támogatja a határ menti kerítésépítést, és nem is ad pénzt ilyesmire, emlékeztetett: régóta áll kerítés Spanyolország és Marokkó határán, amelynek egyértelműen az a célja, hogy védje az unió határát, Bulgáriában pedig maga az EU finanszírozta egy ehhez hasonló védővonal létrehozását.

Rogán szerint nagyon erős tél várható, milliók vannak úton az Európai Unió felé, ám Magyarország nem lesz képes önállóan kezelni ekkora szociális problémát. Úgy vélekedett, az uniónak is ki kell mondania, nem tud ennyi bevándorlót ellátni. "Véget kell vetni a felelőtlen nyilatkozatoknak, és nem biztatni, hanem lebeszélni kell az illegális bevándorlásról az embereket, ami könnyen tragédiákhoz vezet" – fejtette ki.

A fideszes politikus szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jól végezte a dolgát, minden politikai állítással ellentétben javult az adóbeszedés hatékonysága, ráadásul úgy, hogy csökkentek az adók. Lényegesen egyszerűbb adóigazgatást szeretnének azonban, és kérdés, ehhez jó lesz-e a jelenlegi struktúra – mondta.

"Az elmúlt időszak arra tanított meg minket, hogy az adóhivatalt erős kézzel kell irányítani és politikai értelemben is meg kell tudni védeni. A magam részéről tehát nem tartanám rossz ötletnek, ha lenne olyan politikus, aki kifejezetten a NAV-ért felelne" – fejtette ki. Rogán szerint az sincs kizárva, hogy önálló államtitkárság alá kerül a NAV.

A Lázár Jánoshoz való viszonyát firtató kérdésre azt mondta, Lázár Jánost rendkívül tehetséges, jó vezetőnek tartja, akivel kiválóan együtt lehet működni, ha az ember erre törekszik. "Én pedig erre törekszem. 2010 óta, amikor Lázár János frakcióvezető lett, folyamatosan közösen dolgozunk, és ez egy sikeres időszak volt" – mondta Rogán Antal.

Arra a kérdésre, előállhat-e olyan helyzet, hogy új frakcióvezetője lesz a Fidesznek, közölte: mindig előállhat új helyzet, de nem akkor, amikor azt a sajtó szeretné.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Elárulok egy nagy titkot a sok kétbites jobbos baromnak...léteznek olyan emberek akik szeretik a hazájukat de utálják a kormányukat...és tudod miért utálják? Mert tönkreb@sszák az a szeretett kis hazájukat az impotens intézkedéseikkel és a rengeteg mutyival. Jó lenne ha ezt felfogná a sok "hűdenagyonmagyarvagyok" ember is végre. Rohadtul elegem van már, hogy a sok fideszes jobber majom gyakorlatilag kirekeszt mindenkit aki ellenük szól...először komcsi volt aztán libsibolsi most meg antimagyar. Hát elmentek a fenébe...Szeretem a hazám, szerettem itt felnőni, nem is akarok elmenni innen sehova de a magatok fajta agymosott seggnyalók és a drága pártotok tönkrevágja az országot. Pont.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@világlátó: Amit írtál mind igaz, a feszültség keltése meg csak a hazugovicsnak érdeke, csak evvel is úgy fog járni mint annak idején a jobbikkal ,,kiereszti a szellemet a palackból, és nincs varázsigéje ami visszakényszerítheti oda,, sajnos ha elszabadul a pokol, az valóban pokol lesz, ez nem ,,rettegés,, csupán a helyzet átgondolása után minden normális embernek ez jut az eszébe!!!
peno
@Horizont: @Horizont: Csak egy valaki a sok közül.Nem állítom,hogy amit megoldásnak képzelek az jó de nem a kormány leváltásában látom a megoldást mert helyette nincs és nem is lesz alkalmas kormányzati erő egy darabig.A szocialista SzDSZ-es bagázs szóba se jöhet mint kormányzó erő,ezt józan gondolkodással belehet látni,persze ha van valakinek ilyen.A kommenteket olvasva senki más nem hibás csak a kormány,hát ez elképesztően butaság.Na kezdjük a kerítés építésével melyet mindenki ellenez.Az angolok ,hogy építenek kerítést Caleban az senkinek nem tűnt fel fura fintora a sorsnak.Építettek kerítést európában máshol is ráadásul Eu.s tagállam és mélyen hallgatnak erről,de a nagyvilágban is építettek és építenek kerítést más népek járkálásának megakadályozása miatt.Mint például Izrael vagy a nagy mintakép az USA Mexikó határ ugye igazam van.Ez a mi kerítésünk miben különbözik ezektől a kerítésektől.Ez csak ízelítő, a kommentekről alkotott véleményemet nem kell kérdezni mert ezek után lehet tudni,hogy milyen.Mit lehet dicsérni őket mert azok önmagukban is siralmasak,nem kell még plusz aprehendálni őket. De folytathatom ha kell,ez is egy vélemény.
glorianna
Aki beszélő viszonyban van rogántoncsival, szóljon neki: mi vagyunk az EU, azaz mi is, kicsi darabja ugyan, de EU.
világlátó
@peno: Nem voltam Calaisban, nem láttam a kerítést. Az egy más helyzet. A csalagút a közúti és a vasúti forgalom számára készült, ami létfontosságúvá lett Anglia áruellátása miatt. Le lehet zárni, hiszen a komphajóforgalom nem szűnt meg.de ez már bevált és jól működik, csak a sokszáz, sokezer migráns miatt egyszerűen kockázatossá vált, mind az áruforgalom, mind pedig az emberélet veszélyei miatt. Ott ezért kellett a kerítés. Izrael és Ciszjordánia, Gáza közötti betonfal egészen más. Mexiko és az USA közötti kerítés is sok tekintetben eltér a mi kerítésünktől.Nem kellene ezt összekeverni. Ma már látnivaló, nem kellett volna, vagy nem így, és nem ilyen eszközökből..Valójában nem kellett volna, ha így is jönnek legálisan és illegálisan, mert ugye tudjuk, nagyon sokan nem akarnak itt regisztrálni.Csak ismételni tudom, mielőbb vonatra tenni őket ellátva némi élelemmel, ivóvízzel, egészségügyi csomaggal, hogy ne azt üzenjék haza hogy a magyarok csak kínozták őket az értetlenségükkel, mindenféle ostoba szabályokhoz való görcsös ragaszkodásukkal, táborokba zárással.Mi a világ előtt is helyrehozhatjuk a kezdeti idegengyűlölettel, hülye plakátokkal, amit nekünk címeztek természetesen, kialakított negatív képet. Nincs tisztában a kormányunk sok fontos kérdéssel. Nem érti a más népek szokásait, nem érti mit jelent egy értelmetlenül meghalt ember " felmutatása az égbe ", a sajátos gyász.Nagyon nem kívánatos hogy itt Budapesten halott mohamedán embert, embereket mutassanak a magyar állam felé, " nézzétek mit tettetek ! " Térjen észre mindenki, de gyorsan, erőltessük ki a kormányból a szabad utat Nyugat - Európa felé !!!
papa.49
@Horizont: Ez meg szerintem a ,,koronás,, valaki lehet a nick nevére nem emlékszem, ja most beugrott tivoli én rá tippelek))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.