A Budai Nagy Antal Gimnázium Szülői Szervezete közleményben tudatta, hogy Manolovitsné Erdőközi Orsolya már az első próbát sem állta ki – írta a Hír24.

Mint kiderült, Manolovitsné olyan igazgató-helyetteseket nevezett ki, akiknél aggályos, hogy kinevezhetők-e erre a pozícióra. Egyiküknek sincs ugyanis legalább egy éve közalkalmazotti jogviszonya a gimnáziummal, ami törvényi feltétele a pályázat nélküli kinevezésnek. Manolovitsné szerint a helyetteseknél ezt a szabályt nem kell alkalmazni, mert ha senki sem vállalja, akkor kinevezhetők olyan pedagógusok is, akiknél hiányzik ez a feltétel

- írták a szülők, akik szerint az új igazgató az 50 fős tanári karból mindössze 6 pedagógust kérdezett meg, akik nemet mondtak az ajánlatra. Manolovitsné – a az iskola szervezeti és működési szabályzata ellenére – a szülőket egyébként meg sem hívta a tanévnyitó értekezletre, sőt: az éves munkatervet sem véleményezhették, hiába kérték. Utóbbit egyébként a tantestület kétharmados arányban elutasította.

A szülők szerint Manolovitsné által előterjesztett munkaterv nemcsak az igazgató népszerűtlensége, hanem annak szakmai tartalma miatt is elfogadhatatlan a tantestületnek. A szülők azt tapasztalták a tanévnyitó értekezleten, hogy az igazgató és a helyettesek számos belső szabályzattal nincsenek tisztában, a munkaközösségektől várták a munkarend összeállítását, pedig az az igazgató feladata lett volna – írta az oldal.

De a hab a tortán, feltehetően az, hogy bár jó idő volt reggel, de mégis az alábbi üzenet fogadta a tanévnyitó ünnepségre érkező diákokat: 

Az évnyitó 8.00 órakor az osztálytermekben a rádión keresztül kezdődik.

Manolovitsné tehát nem állt ki igazgatói pályája első évnyitóján a gyerekek, a tanárok és a szülők elé. A szülők jelezték: a jogsértések miatt a KLIK-hez és az EMMI-hez fordulnak.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Magyarul: egy pártnyalogány bukott meg, mert qrwára ért hozzá !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@wagabund: Miért kellene várni pár hónapocskát. Meg volt az alkalmas jelölt, a szükséges közösségi támogatással. Mégis a saját emberüket tették oda. Már a belépője az alkalmatlanságát igazolja.
mate03
@Freewolf:! Szerinted a tantestület is kívülálló,ők is laikusak?
Freewolf
@mate03: Mégis mondd már meg nekem, milyen munkahelyen választhatom meg én a főnökömet?
glorianna
@Freewolf: Felelős szülőnek nem csak joga, hanem kifejezetten kötelessége a gyermekét érintő kérdésekben állást foglalni. Ideértve az iskolavezető személyét is.
Freewolf
@glorianna: Jó! És egy könyvelő anyuka hogyan tudja megítélni egy iskolaigazgató munkáját? Vagy ehhez mindenki ért?
mezsu
Milyen érdekes, hogy ezek a "szülők" mindig milyen jól értesültek. Az eltelt hónapok során soha, sehol, senkinél nem vetődött fel az a kérdés, hogy vajon ki áll a
"szülők" mögött. Természetesen a VOLT igazgatónő, Kissné Prim Beáta, aki ezek után ott maradt a gimnáziumban, hogy ahol tud, természetesen a "szülők" és jó pár tanár nevében ott tegyen alá az új igazgatónak, ahol tud. És ezek a "szülők" voltak azok is, akik megkérték az új igazgatót, hogy a nagy melegre való tekintettel csak a
rádión keresztül tartson évnyitót. Ezek után persze, hogy nem fogadják el az új tanrendet, de hogy javaslatot tegyenek rá, az már nem az ő dolguk. Persze, így lehet hátbatámadni, hogy alkalmatlan. Milyen érdekes, hogy más iskoláknál nincsenek ilyen aktív "szülők", akik bele akarnának szólni az iskola vezetésébe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.