Több mint tíz éve nincs háziorvos a Borsod megyei Felsőgagyon és két másik, vele egy körzetben lévő településen – számolt be az RTL Klub híradója.

Miután csak hetente kétszer, 1-2 órában helyettesít a környékbeli település orvosa, ezért nem igazán érdemes itt lebetegedni. Főleg nem hétvégén vagy ünnepekkor, ugyanis ekkor csak a 20 km arrébb lévő városban van csak ügyelet.

Az önkormányzat szerint azért nehéz ide háziorvost találni, mert nagyon szegény a régió.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
1: a háziorvosokat nem szegény régió / gazdag régió szerint fizetik, hanem fejkvótát kapnak, vagy mi is ennek a hivatalos neve.
2: eddig is elvoltak orvos nélkül, most is ellesznek, fogfájásra fokhagyma a fülbe, lázra pedig a mucskányos fodrosszélű kutyafű simán megterem a faluszélen.
3: a fidesz valóban jobban teljesít, mert egy fillért sem kell ilyen szarokra költeni, mint például orvos, és így több marad stadionra, karórára meg kölnivízre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@verum: Gyógyszert felírni 3 havonta is elég, meg lehet tenni.Hülyeségeken nem kell lovagolni, sokkal nagyobb gondok vannak a kórházakban. Na ott viszont tényleg baj van.
Nem a kormányt védem ezzel, mert a szegények iránt érzéketlen.
verum
@1magyar: - minden ember egyformán fontos. Akkor is, ha sokan vannak és akkor is, ha páran.
Hogy legyinthetsz néhány ember komoly gondján?
A gyógyszerek kiírását a kivizsgálás előzi meg, sőt menet közben is kell kivizsgálás, mert a gyógyszereknek mellékhatásuk van. És van olyan gyógyszer, amit nem állandóan szednek, hanem soron kívül kell.
Hihetetlen, milyen érzéketlen vagy a nagyváros biztonságában! Hihetetlen, hogy ugyanezt a biztonságot nem várnád el a legkisebb, legeldugottabb faluban, tanyán!
Balkáni még a gondolkozásmódod!
verum
@1magyar: - fiatalon. Most miért nem élsz ott?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.