2010 óta folyamatosan csökken az a pénz, amit Stadionország oktatásra költ, ezzel pedig utolsóak vagyunk a régióban – írja a 444 az Eurostatra hivatkozva.

Az Orbán-kormány ténykedése óta egészen pontosan a GDP-ből az oktatásra fordított rész aránya így néz ki:

Hungarikum, ahogy Orbánék mindenkinél kevesebbet költenek oktatásra

Az arány 2010-ben még annyi volt, mint a lengyeleknél; a csehek, szlovákok akkor még kevesebbet fordítottak a GDP-ből oktatásra, mint Magyarország.

Meg kell jegyezni viszont, hogy a demoráfiai folyamatok miatt "a pénz egyre kevesebb és kevesebb diákra és tanárra megy el, tehát egy-egy oktatásban résztvevő szereplőre egyenként több pénz jut" – írja a lap, ettől azonban még az oktatás színvonala nem javul, sőt, miközben sokat tanulnak a magyar diákok, a nemzetközi felméréseken évről évre egyre rosszabbul teljesítenek.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edy Andre
Tudatos, aljas stratégia egy nemzet elbutítására. A cél még több droid, akiket nagyon könnyű manipulálni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Feraj49
Nem is kell az iskola! Úri huncutság. Elég ha a nevüket alá tudják írni ,-hogy lemondanak a kis vagyonukról- és vasárnap misére mennek.Befizetik az egyházadót,a kilencedet,a tizedet,a dézsmát,a füstadót stb.Mert az iskolai "oktatásnak" nem nevezhető förmedvény van.
karma1
@Csizmás Kond: Elarulnad, hogy jon ez az oktatas lerombolasanak a cikkehez? Csak ugy erdeklodom...
Csizmás Kond
@karma1: ...csak bizonyítani akartak mennyire hanyagon költekezik a kormány.
karma1
@Csizmás Kond: Ha nem a soletre ment volna a penz, akkor a mangalicatelepre...Semmikeppen sem az oktatasra, ez tuti,...
patkószeg
Hugomnak sokadik éves osztálytalálkozója volt nemrégen. Egy híres, nagy múlttal bíró gimiben végzett. Láttam a fotókat: szerintem a padlót (azt hiszem parketta volt eredetileg) utoljára Kádár életében cserélték és fényezték. Az ablakokat régen ki kéne cserélni (festékre se futja), a napelemek a tetőről hiányoznak, holott évi 180-200 napot süt a nap. Mint Magyarországon úgy általában. A vakolat pereg, az egész iskola kinézete szívfacsaró.
Hanyadik stadiont is építette a kedves kormányfő "az X-lábú, 11-est elbaltázó" (by Zimmer Feri) örökvesztes, ranglista-utolsó focistáinknak? Mennyiből? Honnan?
Csak úgy kérdeztem ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.