A rendőrség nyolc emberrel szemben tett feljelentést az Erzsébet híd szerda reggeli lezárása miatt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére.

Mint írták, a rendőrségre 6 óra 34 perckor érkezett bejelentés, hogy demonstráló személyek akadályozzák a forgalmat.

Az intézkedő rendőrök hét emberrel szemben közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése, egy ember ellen gyülekezési joggal való visszaélés és a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt tettek feljelentést.

A hidat reggel egészségügyi dolgozók zárták le rövid időre, hogy így tiltakozzanak a szférában dolgozók alacsony jövedelme miatt. A flashmob részvevői a híd pesti hídfőjénél – gyalogosan – teljes szélességében lezárták az utat, csak az autóbuszokat engedték át.

A csoport molinókat tartott, egyiken a "Magyarország! Ne engedd a nővéreidet külföldre!" felirat volt olvasható.

Sándor Mária, a demonstráció egyik résztvevője, aki korábban feketeruhás nővérként vált ismertté, az MTI-nek azt mondta, az volt a céljuk, hogy felhívják a kormány figyelmét arra: nagyon nagy baj van az egészségügyben, és ha nem rendezik a dolgozók bérét, akkor a nővérek és orvosok újabb tömege hagyja el az országot, és nem lesznek, akik ellássák a betegeket.

Közlése szerint a híd lezárása 18 percig tartott, a flashmobot ezután a járdán folytatták.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lackó50
Ennyit a szólásszabadságról. Nem tudom, hogy a megfélemlítés a demokrácia, vagy a diktatúra eszköze. Mindenesetre minden tiszteletem Sándor Mária bátorságáért.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
@mate03: Mi a fenének lőnének?Sándor Mária tüntessen a járdán, a minisztérium előtt, de ne a forgalmat akadályozza már reggel, mikor a szülő rohan a gyerekkel a suliba, oviba, a másik meg munkába! Nem a tüntetés ellen vagyok, sőt végre felvállalja valaki, de a módszer rossz!
Gonoszgólya
@Freewolf: "Gyakorlatilag a munkába járókat akadályozta! Képtelen a járdán tüntetni?"
Annak idején 2002-ben valami köcsögök elfoglalták az Erzsébet hidat. Ők se a járdán tüntettek. Gondolom azok seggét menet közben is kilefetyelted.
A szelektív pofátlan memóriád miatt most már tényleg csak azt kell mondanom, hogy a jó édes a...dat te kretén bolhás dög!
Gonoszgólya
@Freewolf: "De nem mindegy, hogy mit hogyan tesznek!"
Lásd fentebbi írásom.
Gonoszgólya
@Freewolf: " Mi a fenének lőnének?Sándor Mária tüntessen a járdán, a minisztérium előtt, de ne a forgalmat akadályozza már reggel, mikor a szülő rohan a gyerekkel a suliba, oviba, a másik meg munkába! "
Még mindig a fentebbit olvasd.
Gonoszgólya
@Freewolf: "Vértahó vagy öreg!"
Csak lesüllyedek a szintetekre. És ez engem nem zavar.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.