"Gyerekek is vannak!" – hallható azon a New York Times-on megjelent videón, amin ennek ellenére magyarul kiabálnak a rendőrök a Szerbia felől érkező menekülteknek, majd legázsprézik őket, gyerekestül.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
@lópicigáspár: Nem itt akrnak letelepedni, az a pechünk, hogy Németország nem határos közvetlenül Szerbiával !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@lópicigáspár: Magyar pékségben is volt ÁNTSZ-es balhé ! Szír pénzuváltó helyett mondhattam volna szír orvost is !
silber13
Mindenesetre gyereket lefújni...Hát nagyfokó bunkóság kell és embertekenség! Gratula a yardoknak!!
Captain Blood
Elnézést, hogy nem közvetlenül a cikkhez, szólok hozzá de már nem bírom magamban tartani:
Több mint 2 éve már tudni lehetett, hogy hatalmas menekültáradat gyűlt össze a török-szír határon. Ugyan ennyi ideje folyamatosan tele volt a sajtó a tengeren átjövő menekültáradattal.
Halkan kérdezném meg mi a bánatos lófaxot csináltak a magyar titkosszolgálatok? Nevezetesen is a külföldi elhárítás???
Amennyiben adtak jelentést a kormánynak, akkor a kormány mit csinált??
A magánvéleményem, hogy mindenki szart a dologra, amolyan kádári deja vu - ide nem gyűrűzik be...-, aztán begyűrűzött.
Most itt vagyunk a menekült-áradat kellős közepén és mindenki árnyékboxol.
Démonizálják a menekültekel - en block-!
Itt ülünk a szarkupac tetején és nem vagyunk hajlandóak a lehető legjobb megoldáson törni a fejünket, hanem zsigerből kiálltunk tűzparancsért, aknazárért a legszívesebben agyonvernénk mindenkit aki így-vagy úgy átlépi a magyar határt.
Én arra kérnék mindenkit aki itt van a Propin, gondolkodjon el, nézzen magába vajon Ő mit csinálna, ha a családját veszélyben érezné, az otthonát lerombolnák, a barátait megölnék pusztán vallási-törzsi hovatartozásuk miatt.
Nagyon keveset tudunk itt Európában a menekültek mindennapjairól. A kormány rájátszik az idegengyűlöletre és úgy néz ki nekik áll a zászló.
Én nem tudok nekik segíteni - sajnos -, de arra kérek mindenkit kicsit gondolkodjunk el arról mit lehetne tenni azért, hogy ezt a kis országot amit MAGYARORSZÁG-nak hívnak ne úgy maradjon meg az emlékezetükben, ahol nem kaptak segítséget, hiszen ők nem itt akarnak maradni!
szaboria1
@Toby: Igazad van az olcsó munkaerő nagyon is kell a németeknek. A 80-as években is mikor Dortmundba voltunk már akkor is rengeteg török dolgozott pl. utca seprőként mert a sógornőm szerint a németeknek már az alantas munka volt.
Toby
@szaboria1: A német-török barátságnak történelmi okai vannak, főként háborús partnerségi okok, mint az I. vh. Talán még az USA-ban van annyi török, mint a németeknél, orbánc állításával és példálózásával ellentétben, a törököknél sem fenékig tejfel a mindennap. Főleg nem a kurdoknak.
Amennyiben mind a németeknek, mind a törököknek elfogadható a törökök alkalmazása, akkor tegyék, úgy tűnik, mind a két félnek valahol megéri.
micfild
@Captain Blood: Minden szavaddal egyetértek..
és még én hozzáfűzöm... szerintem viktátorunk, felhasználja a saját céljaira a menekültáradatot.. éppen jók ők mint a nép kettéosztására, éppen jók gyülöletkeltésre.. és éppen jók arra is, hogy a saját bajainkért őket tegyük felelőssé.
Ezeknek mindig bedőlt az "okosok földjén" élő népünk.
www.youtube.com/watch?v=H72yZgrWbxU

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.