Mintegy háromszázan kitörtek a röszkei gyűjtőpontból, mert túl lassúnak ítélték kérelmük elbírálását.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján közölte: hozzávetőleg 300 illegális bevándorló két hullámban áttörte a röszkei migrációs gyűjtőpont kerítését, és elfutott az M5-ös autópálya irányába. A rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket az elfogásuk érdekében – tették hozzá.

Az M1 aktuális csatorna információi szerint a táborból kitörők szószólója azt mondta: kétórás határidőt adnak arra, hogy elbírálják menekültügyi kérelmüket. Ha annak elmúltával sem gyorsul fel az ügyintézés, arra fogják biztatni táborban maradt társaikat, hogy ők is törjenek ki a táborból – tették hozzá.

A MTI helyszínen tartózkodó tudósítója arról számolt be, hogy kívülről több tucat rendőr veszi körül az úgynevezett hangárt, belülről pedig a kerítés mellett migránsok csoportjai állnak, nők és gyerekek is vannak közöttük. Időnként a freedom (szabadság) szót kiabálják. Megfigyelhető, hogy vannak közöttük hangadók, akik irányítják a többieket.

A rendőrök elküldték a média képviselőit a hangár közeléből, arra hívva fel a figyelmüket, hogy a jelenlétük veszélyt jelent a rendőrökre. A rendőrök arra utaltak ezzel, hogy tapasztalataik szerint a migránsok igyekeznek kihasználni a sajtó közelségét, hogy felhívják a figyelmet a helyzetükre.

A rendőrség időközben az összes migránst elfogta, akik kitörtek a gyűjtőpontról. A rendőrök amellett, hogy védik a kerítést, időnként kiemelnek a kerítés mellett álló tömegből elsősorban időseket, nőket, gyermekeket, és busszal elszállítják őket más regisztrációs pontokba.

Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy a rendőrök körbezárták a gyűjtőpont területét, így az autópályára senki sem juthat fel migránsok közül, elhárult a balesetveszély, így újra lehet használni az M5-ös autópályát, amelyet a kitörés után átmenetileg lezártak.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strong
Valami plakáton ezt olvastam:
"Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a törvényeinket"

...de ők nem tudnak magyarul, így nem tudták ezt elolvasni..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izo
@eszegfu: Ezeket nagyon gyorsan lehet regisztrálni, nagyon együttműködők:www.youtube.com/watch?v=KpXqF90EiLI
eszegfu
@izo: Végignéztem a linkedet. Látom, hogy nem "együttmüködők", de ettől függetlenül továbbra is ez a véleményem... A videóról pedig csak annyit még, hogy nem tudom mi ingerli ezt az embert nevetésre...na meg a "bámészkodókat" erre a "katasztrófa turizmusra"?!
Lepényleső
A feladat ha az,hogy minél lassúbban intézzék az ügyeket,az nagyon megy a közszolgáknak.
Nekünk sajnos természetes,akinek nem,az még lázad.Gyanítom,hogy indokoltan.
1magyar
@Zsoel: Sokan magyarok is örülnének egy ilyen ellátásnak, hány ember nem tudja hol fog aludni és mit fog enni az országban, holott 30-40 évig dolgoztak,adóztak stb.
silber13
@enslaved: 09.04 13:09-re : Tűzparancs?? Te ugye gondolkodás nélkül kiadnád, mint anno az a véresszájú Nyitrai fityiszes képviselő! Ugye tecc emlékezni, mit követelt habzó szájjal orditozva a parlamentben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.