A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) felkéri az osztrák kormányt, hogy határozza meg viszonyát az M1-es autópályán Ausztria felé gyalogló migránsokkal kapcsolatban – közölte a tárca az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A minisztérium azt követően hozta nyilvánosságra közleményét, hogy péntek délután több száz migráns gyalog indult Ausztria felé a budapesti Keleti pályaudvartól, elmondásuk szerint Németországba. A menet délután az M1-es autópályán haladt, már Biatorbágyot is elhagyták.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
EMBEREK GYALOGOLNAK AZ EMBERTELENSÉGBEN !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@verum: Írod:
"Akkor a kérdés, nekünk miért kell regisztrálni?"

1) Úgy néz ki jelenleg, hogy az EU miniszterelnökei már nem tartják biztonságos országnak a menekültek számára, nem megfelelő ellátásban részesülnek Magyarországon, ezért felfüggesztik a Dublin III rendeletet.
2) Magyarország nem kért a felkínált EU-s segítségből a regisztráció gyorsításához (EU hotspot létrehozásához)!
Ez jelzi, hogy a magyar kormánynak esze ágában sincs megoldani a menekültkérdést, hangulatkeltéshez, gyűlöletkampányhoz, rasszista magyar szavazók támogatására használja fel a menekülteket!
human
@F_Viktor: Hogy a hotspotokat nem fogadta el a kormány tényleg beszédes. Pedig az egyetlen megoldás, ha felgyorsítják a regisztrációt és a menekültstátusz elbírálását. Egyébként Orbán csak felszaporítja a menekülteket, úgy hogy az ellátásuk az önkéntesektől és az adományozóktól függ. Ha ezek nem lennének, akkor járványok és lázadások lennének. De Orbán gondolom erre is játszott, csak nem számolt a rendkívül sok önkéntessel és adományozóval.
F_Viktor
@human: Nagyon jól látod.
lh3.googleusercontent.com/-zceS3nDK240/VdW-2xA3b5I/AAAAAAAAFEs/lAK7CZAcWqc/s596-Ic42/bev%2525C3%2525A1ndorl%2525C3%2525A1s.png
Mint látható, tavaly első félévben több menekült érkezett Magyarországra, mint idén az adott időszakban. Mégsem volt hiszti, a magyar emberek 80-90 százaléka nem is értesült az akkori menekültáradatról. Idén lett fontos Orbánnak (elterelés, gumicsont), hogy minden magyar tudjon a menekültekről, utaztassa az országon keresztül, betelepítse a pályaudvarokra őket.
Orbán tudta, az embertelen körülmények (ágy-, takaró-, ital-, élelem hiánya, regisztráció rétes-nyújtása, információ mindennemű hiánya, zsúfoltság, zárt táborokkal, börtönbüntetéssel fenyegetőzés) egyértelmű lázadást eredményez, ami rasszistáiknak újabb kielégülést okoz.
verum
@F_Viktor: - hát, majd meglátjuk, az osztrákok és a németek hogy oldják meg, hogy regisztrálni akarnak, ha a migránsok nem akarják. Mert a migránsoknál is lesz ám mosolyszünet, ha ott is táborokba gyűjtik őket.
Ez még nem lefutott meccs, viszont nem látni a végét...
soljanka
Sajnos nem tudom betenni új hírként, mert már betették a Sport (???) rovatba, de ha valaki tudja, akkor megoldhatná:

24.hu/kozelet/2015/09/05/segitesz-egy-menekult-csaladot-megollek/
F_Viktor
@verum: Írod:
"Mert a migránsoknál is lesz ám mosolyszünet, ha ott is táborokba gyűjtik őket."

A menekültek (és nem migránsoknak, emigránsoknak!) addig szó nélkül meneteltek a gyűjtőhelyekre, nyitott táborokba, míg kedvesnek nem mondható kormányunk szavazógépükkel meg nem szavaztatta augusztusban az utolsó, szünet előtti parlamenti napon a menekültek vegzálására feljogosító új törvényeit. Ezt követte az embertelen bánásmód, a kerítés építés, a tájékoztatásuk mindennemű hiánya, az éheztetés, a szomjaztatás, a Keletibe való hurcolásuk (ott kitéve őket a rasszista nácijaink inzultusainak), a börtönnel való fenyegetésük.
Ezt Európában nem kell elszenvedniük (ahogyan májusig Magyarországon sem!), a letelepedésük érdekében mindenben együtt fognak működni a hatóságokkal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.