Úgy tűnik, a menekültválságnak hála elég könnyen kiderül, hogy kik az igaz keresztények – elég arra figyelni, ki mit mond és ehhez képest hogyan cselekszik. Erdő Péter bíboros például azt mondta: a katolikus egyház nem fogadhat be menekülteket, mert az embercsempészet lenne. A Pannonhalmi Apátság ezzel szemben viszont cselekedett- méghozzá nagylelkűet, emberségeset.

Az Index.hu tudta meg: az apátság szállást adott az oda keveredő menekülteknek. Két szír család bukkant fel náluk az éjszaka közepén, akik az ottani pihenő után már tovább is álltak délben Ausztria felé.

A Várszegi Asztrik főapáthoz közel álló források szerint az atya azt az utasítást adta:

Nem hagyhatunk kint senkit, ez az evangéliummal ellentétes lenne.

A lap azt is írta: amikor pénteken még nem volt szó arról, hogy buszokkal viszik a menekülteket Hegyeshalomra, az apátság eldöntötte, hogy valahogyan segíteni fog a közelükben elhaladó menekülteken, a Bencés Gimnázium diákjai pedig azt tervezték, hogy zarándokként együtt gyalogolnak majd a menekültekkel az autópálya mentén.

Végül erre nem volt szükség, de az apátság segítőkészsége elterjedt, így azóta is jelentkeznek oda önkéntesek. Bár a Pannonhalmi Apátságnak nincs nagy kapacitása a rászorulók befogadására, továbbra is szállást adnak a menekülteknek és bíznak abban: a krízishelyzetet kezelik azok a szervek, amelyeknek ez a dolga.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Erdő Péter Orbán törvényeire, a főapát pedig az evangéliumra hivatkozik. Vajon Erdő Péter istenét hogy hívják? Orbán Viktornak?
(Megjegyzem Erdő Péternek már volt üzletileg köze a Quaestor vezérhez.)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
picike
neked irtam és másoknak akik nem értik mért nem fogadják be amiatt
bencemacska
@Toby: @volvós: Csak úgy mondom a főapát nem tartozik Erdő Péter fennhatósága alá, közvetlenül a pápához tartozik!
Toby
@bencemacska: Köszi, vallási kérdésekben nekem lehet újat mondani, soha nem tartozott az érdeklődési körömbe, bősz ateista vagyok.
Bercifiu
Ha nem voltak regisztrálva, az már kurvára nagy törvénysértés. Vagy überelni akarják Erdő Pétert?
bencemacska
@Toby: ma, 05:38

Én meg bősz protestáns voltam, amíg a Hegedűs család utálata ateistává nem tett!

Csak úgy olvastam valahol, és megjegyeztem mint érdekességet!
Hari
Szánalmas, hogy a katolikus egyház immár évtizedek óta a mindenkori hatalomhoz igazodik, saját, önálló álláspontja nincs, vagy nincs bátorsága nyilvánosan megvallani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.