Még szerda este Jobbik szimpatizánsok kezdtek tüntetni a Keletinél, ott, ahol náluk magyarabbak éppen a menekülteknek segítettek átvészelni itteni tartózkodásukat. Volt minden ilyenkor szokásos a ria-ria-hungáriától a hörgőordítozásig, egyvalami azonban nem ment: a Magyar Himnusz. Végül a civilek segítették ki a szélsőséges csoportot, hogy melyik sor után mi jön.

107 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@hetöndöe: Hát az úgynevezett Székely Himnuszt inkább hagyjuk. Mert hát volt kettő is! A régebbi Bartók Béla " Este a székelyeknél " szerzeményére irt szöveg A későbbi, mostanság énekelt az a Csanády - Mihalik szerzőpáros műve, ami nem himnusznak készült, hanem lánykarra irt kantátának! Ilyen értelemben véve Erdélynek 2009 szeptemberéig nem volt himnusza, akkor határozott úgy a Székely Nemzetgyülés, hogy ez a dal lesz a himnusza a székelyeknek!
silber13
@solidedge: A kottaolvasás nehéz dolog. Sőt voltak némely kisérkeztező kedvű " muzsikusok, akik úgy komponáltak zenét, hogy vettek egy ív tiszta csomagoló papirt, az asztalra tették és tusba mártott tollal összefröcskölték. Mikor a tus megszáradt, vonalzóval és cerkáűűűűűűűűűűűval meghúzogatták az öt vonalat és kész volt a mű!Ez nem vicc!
Freewolf
@Aki Én: Ne aggódj! Én sem tartalak annak!
Aki Én
@Freewolf: 07:49 A mércédet elnézve ez inkább kitüntetés.
Freewolf
@Aki Én: Pedig én a normális többséghez tartozom!:-)
Lepényleső
Bizony,ha az ember nem ismeri azt amit tenni kíván,csak kívánja azt,amire képtelen,csendben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.