Gyorsított eljárásban öt embert állítanak hétfőn bíróság elé a péntek este megrendezett Magyarország-Románia labdarúgó mérkőzést biztosító rendőrök elleni támadásokkal összefüggésben – közölte a fővárosi főügyész.

Ibolya Tibor a közleményében azt írta, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség tizenkét embert hallgatott ki csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. Az őrizetbe vett gyanúsítottak közül hét ember előzetes letartóztatásnak elrendelését indítványozza az ügyészség. A kényszerintézkedésekről ugyancsak hétfőn dönt a bíróság.

Hiába okoztak milliós kárt, a randalírozók többsége megúszta a felelősségre vonást

A főügyész közleményéből az is kiderül, hogy harmincháromra nőtt az intézkedés során megsérült rendőrök száma, közülük többet kórházban ápolnak. A rendőrökre támadó csoport által különféle értéktárgyakban okozott kár összességében milliós nagyságrendű.

A Készenléti Rendőrség, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és több más megyei rendőrkapitányság egyenruhás rendőrei a péntek esti órákban a futballmeccs biztosításával kapcsolatos feladataikat teljesítették. Eközben egy egyre erőszakosabb nagy létszámú szurkolói csoport már a mérkőzés megkezdése előtt, majd azt követően szervezetten támadta a rendőröket – ismertette a főügyész. Hozzátette: ennek során az élet kioltására is alkalmas eszközökkel, így kövekkel, beton- és fadarabokkal, üvegpalackokkal, pirotechnikai eszközökkel dobálták a rendezvényt biztosító rendőrsorfalat.

A rendőrség szombaton azt közölte: összesen 51 ember állítottak elő a magyar-román labdarúgó Európa-bajnoki selejtező helyszínének környékén történt rendbontások miatt. Az előállítások többségében garázdaság, hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, pirotechnikai eszközzel való visszaélés, illetve jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt történtek. Bűnügyi őrizetbe 20 embert vettek, 22 pedig szabálysértési őrizetbe került.

Az MTI rendőrségi forrásból úgy tudja, négy román szurkoló is van az előállítottak között, náluk pirotechnikai eszközöket találtak. Előállításukat követően szabálysértési bírsággal sújtották őket.

A gól nélküli döntetlennel végződött Eb-selejtező során több atrocitás történt a környéken. A zavargásokat nem sokkal éjfél után sikerült felszámolni a Groupama Arénánál.

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Amint ez várható volt, O.V. péntek reggeli adásban
a szárnyai alá vette a kis romboló " csapatát " ...
Pontosabban azt monta ( szomoru arccal )
hogy - Nem ezt kértem, nem ezt vártam a
szurkolóinktól...Mint 2006- ban, ugye ???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Csizmás Kond: Igazad van, egy kicsit már buggyant vagyok, akkor ezért kell majd azt a leamortizált 21 rendőrautót a közös pénzünkből pótolni. Nem volt elég, hogy a stadionokra már adtunk ? Azért akármennyire vagyok öreg és hülye ezt nem gondolom rendjén valónak.
Csizmás Kond
@justhpeter: ...hagy ezt a közös marhaságokat...
Toby
@Csizmás Kond: Miért, szerinted majd mészéros & mangalicza fizeti ki a rendőrkocsik javítását/cseréjét ?
papa.49
Ha nincsenek meg az ,,ultrák,, akkor fizesse a Planetárium helyreállítását az mlsz. vagy a piCsányi))))))))))))
solidedge
Az ultrák szétverték a Planetáriumot is. A kár csillagászati.
Szeparepa-
Én nem tudom hogy ezek a viktátor saját különbejáratú fizetett zsebultrái voltak vagy sem... van aki ezt gyanítja, van aki kétli.. ugyanazok biztos nem voltak, akik egy évtizede balhéztak (mert vannak akik ezt is állítják)... akárhogyis, az ilyen súlyos vádakat nem ártana bizonyítani... mert szubjektív spekulációk alapján ilyen állítást kijelenteni, hogy ezek orbáni ultrák voltak, nem más, mint RÁGALOM...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.