Előzetes letartóztatásba került három szegedi férfi, aki kétezer eurót rabolt el négy szír utasától az M5-ös autópálya térségében – tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Gyugyi Csilla közölte: csütörtökön Röszke határában egy szegedi férfi felajánlotta négy szír állampolgárnak, hogy fejenként 250 euróért megszervezi Budapestre szállításukat. A migránsok elfogadták az ajánlatot, és előleget is fizettek.

A szegedi férfi ezt követően értesítette a fiait, akik két járművel odamentek. A migránsokat a fiatalkorú fiú által vezetett gépkocsiba ültették, míg az idősebb fiú és egy társa a másik kocsival követte őket; az apa nem utazott tovább.

Az autóval az M5-ös autópálya örkényi lehajtója után megálltak, azzal az indokkal, hogy az utasoknak át kell szállniuk a másik gépkocsiba, ekkor a "követő" autóban ülő – jelenleg ismeretlen személy – egy lőfegyverhez hasonló tárggyal megfenyegette a társai pénzét kezelő szír állampolgárt. A férfi kétezer eurót adott át férfinak, aki az átvétel után megrugdosta őt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Terrorelhárítási Központ (TEK) közreműködésével rövid időn belül azonosította a gépkocsikat, majd egy kivételével elfogták és őrizetbe vették az elkövetőket.

A Pest Megyei Főügyészség szerint tartani lehetett az embercsempészéssel, illetve csoportosan elkövetett rablással gyanúsított férfiak szökésétől, és attól, hogy ismeretlen társuk értesítésével veszélyeztetnék a nyomozás sikerét, ezért indítványozták az előzetes letartóztatásukat, amelyet a Budakörnyéki Járásbíróság vasárnap el is rendelt.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Friss hír:
Szegeden, a Cserepes sori romák köttetik vissza az elektromos áramot, cserélik újra autóikat...
Eriksson
A pénzüket azért nem kellett volna elvenni.
jancsipapa
@F_Viktor: Ez a három is jó eséllyel . Persze, lehet ,hogy nem szegedi romák ...
justhpeter
Akárkik is, jó helyeb vannak. Száradjon rájuk a műanyag lakat !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.