A migránsok döntő része nem hajlandó visszamenni, nem hajlandó megmondani, honnan jött, „bujkál”, így papíron ki lehet utasítani, a valóságban azonban ez igen nehéz – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A hirado.hu szemléje szerint a migránsok döntő része Görögországnál lép be az Európai Unióba, ahol semmiféle regisztráció nincs.

A görögök azt mondták, annyi a gazdasági problémájuk, hogy ezt képtelenek megoldani. Olyan helyzet van megint, amelyben mindenki jogot sért

- mondta el Nógrádi.

A biztonságpolitikai szakértő úgy véli, az egyetlen út a "rendcsinálás" a Közel-Keleten. Líbiában ez egyszerűbb lehet, Szíriában azonban ütközik az orosz, az iráni, a síita és a szunnita álláspont.

Az idő Európa ellen dolgozik

- fűzte hozzá.

Nógrádi a felvetésre, hogy a menekültkérdésben Angela Merkel néha önmagával is ellentmondásba keveredik, azt felelte: egyrészt a kancellárnak pártja népszerűségét is szem előtt kell tartania, másrészt politikáját befolyásolják a második világháború történései. Harmadrészt nem akar szembekerülni néhány európai országgal.

A biztonságpolitikai szakértő Orbán Viktorral ért egyet abban, hogy a németeknek a migránskérdésre elkülönített újabb 10 milliárd eurót inkább a fejletlen térségek segítésére kéne fordítani.

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Az un. biztonságpolitikai szakértő arról miért nem papol hogy mi okozta a menekült hullámot!Arról miért nem szól hogy a legnagyobb hibás Amerika ,aki miatt a menekültáradat elönti Európát???!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@YPGU: Otthon úgy kérsz kenyeret adjál te köcsög. Lehet ellen érvelni szépen is. Mert ahány ember annyi véleménye lehet.
szaboria1
@Toby: Ne vedd fel a kesztyűt, mert csak eldurvulás lesz a vége.
picike
@YPGU: nem adjuk a hazánkat elég itt ne durvulj el
silber13
@picike: Már megtette. De láthatod, lételeme a mások alázása, de nem is lehet tőle mást várni, hiszen egy igazi bunkó.
picike
@silber13: töröljétek ki ha olyat ir töröltesd és megszabadulni tőle
Toby
@szaboria1: Nevelni kell a tinókat, bár némelyik már ökör ! Kollektíve érdemes murgázni, ez az idióta debil meg egyedül még félni is fél ! Az a 4 osztály gyorsan kiszakadt belőle a nagy fosásban !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.