Megérkeztek az első illegális bevándorlók a körmendi ideiglenes gyűjtőpontra, de néhány óra múlva tovább is indultak Ausztria felé – közölte a város fideszes polgármestere azon a pénteki sajtótájékoztatón, amelyet a képviselő-testület rendkívüli ülése után tartott.

Bebes István elmondta: péntek kora hajnalban érkezett meg autóbuszokkal Körmendre az illegális migránsok első 80-90 fős csoportja, amelynek tagjai csak néhány órát pihentek, élelmet és vizet vettek magukhoz, majd gyalog indultak tovább Ausztria felé.

A határátlépéshez feltehetően a pinkamindszenti vagy a térség más kisebb határátkelőhelyet használják, a rendőrség figyelemmel kíséri és segíti újukat – közölte.

A polgármester elmondta: a képviselő-testület ülésén részt vettek a rendőrség és a menekültügyi hivatal illetékesei is, akiktől a képviselők tájékoztatást kaptak, ezután pedig megnézhették a sátrakat és a kiszolgáló létesítményeket.

Hangsúlyozta: az illegális migránsok láthatólag nem kívánnak huzamosabban Körmenden tartózkodni, ha arra lehetőségük van, akkor minél hamarabb igyekeznek továbbmenni Ausztria és a többi nyugati ország felé.

Szólt arról is, a rendőrség ígéretet tett arra, hogy megerősíti azt a kerítést, amely a Nap utca házai és a migrációs gyűjtőpontnak helyet adó rendészeti szakközépiskola között húzódik, illetve jobban felügyeli a biztonságot a szintén az intézménnyel határos városi temető sírkertjében.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának információi szerint jelenleg a migrációs gyűjtőponton nincsenek migránsok, a bevándorlók egy nagyobb csoportja már el is érte a pinkamindszenti határátkelőhelyet, ahol a karitatív szervezetek ételt osztanak nekik.

A rendészeti szakközépiskolához is folyamatosan érkeznek a karitatív szervezetek, köztük a Katolikus Karitász kisteherautói, amelyeken élelmiszert, takarókat, tisztálkodási szereket visznek a helyszínre.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
Magyarországon 1 millió menekültből 2000 akar maradni a többi továbbmegy.
Persze nálunk majd 1 millió az új Nemzet azon képviselőinek száma akiket el kell tartani, mert úgy születnek hogy a szülész kezébe nyomják a rokkantságukat igazoló papírt, a segély pedig ránézésre jár kérdés nélkül.
VASQ1
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.